1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen Cadillacov sedan CT5
Osvežen Cadillacov sedan CT5
8

Osvežen Cadillacov sedan CT5

278
8
Podelite sa prijateljima:

Cadillac se u postojbini i dalje čvrsto drži limuzinskog segmenta, iako su sedani, mereno prodajnim rezultatima, u izrazito inferiornoj poziciji spram krosovera. Na primer, trozapreminski model srednje veličine CT5, pronašao je manje od 16 hiljada kupaca tokom protekle godine, dok je SUV s indeksom XT premašio brojku od 20 hiljada isporuka.

Pa ipak, Cadillac CT5 ostaje u ponudi dok je osvežena verzija debitovala na juče otvorenom Salonu automobila u Detroitu.

Gledano od spolja, da se konstatovati da se njuška vozila izmenila. Cadillac se vratio uspravnoj postavci prednjih svetlosnih grupa, umesto ranijih položenih. Zadržani su i dugi očnjaci koji služe kao dnevna svetla. Odobjnik i rešetka hladnjaka su takođe redizajnirani.

Prednji kraj limuzine koja dolazi u verziji Sport je učinjen više agresivinim s matricom saća rešetke hladnjaka  crnoj boji, ali fundamentalnih razlika u odnosu na serijsku verziju neće biti. Stražnjica ostaje netaknuta.

Glavna inovacija u kabini se tiče uvođenja jednog ekrana dijagonale 33 inča (rezolucije 9K), a koji prikazuje očitavanja instrumenata i meni multimedijalnog sistema. Cadillac postepeno prelazi na ovo rešenje za sve svoje modele, napuštajući i analogne pokazivače i poseban ekran informativno-zabavnog sistema.

Međutim, donji deo prednje ploče, centralni tunel i volan limuzine po imenu CT5 ostaju isti. Kompleks elektronskih asistenata je ažuriran. Automatsko kočenje u dramatičnim okolnostima, kao i sistemi za praćenje mrtvog ugla su uključeni kao deo standardne opreme, ali su njihove mogućnosti postale nešto šire. Opcionali uključuju i autopilot komercijalnog imena Super Cruise.

Paleta agregata ostaje identična. Tu je dvolitarski benzinski četvorcilindraš osokoljen turbo punjačem, zahvaljujući čemu vozač računa na ergelu od 240 „konja“, a tu je i jedinica V6. Taj agregat je iz klase trolitarskih biturbaša sa 340 konjskih snaga.

Oba dolaze sa desetostepenom automatskom transmisijom i u oba slučaja se može birati između zadnjeg i integralnog pogona (sa spojnicom za prednju osovinu). “Nabrijani” Cadillac CT5-V i potpuno ludi CT5-V Blackwing ostaju deo prodajne postavke, ali će biti osveženi nešto kasnije.

Restilizovani Cadillac CT5 dolazi na američko tržište tokom proleća naredne godine. Sada cene sedana startuju od 39 hiljada američkih dolara. Teško da će biti priuštiviji.

AutoRepublika

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nikad mi nije bilo jasno zašto GM nije pravio evropsku verziju Kadilaka CTS u opelovoj fabrici u Rizelhajmu i njime konkurisao u luksuznom segmentu Evrope i Rusije, obzirom da su mehanika i platforme bile srodne sa evropskim rođakom.???

Matija

Kadilak se uvozi u Nemacku ali ne preko Opela (pogotovu ne sada kada je u vlasti PSA) vec ga uvozi jedan veliki trgovac. Reklama za Kadilak ne postoji, sira publika nema pojma da ovaj auto uopste postoji u EU, pronaci ce ga samo onaj ko to bas zeli. Moje misljenje je takodje da Kadilak gresi sto nema zvanicnog predstavnika u EU.

BB

Dobra klasična škola…

Laki

Ima „karaktera“ ovo vozilo,ako zaboravimo par promašenih detalja.

Matija

Kadilak je uspesno kreirao svoju modernu formu – zadrzao je svoj impozantni karakter, bez osvrta na retro forme iz svojih slavnih 60-tih i 70-tih godina. Dizajn njegovih limuzina mi se dopada – jedinu zamerku upucujem obliku krova. Krov u vidu tanke konstrukcije koja se zavrsava daleko na zadnjem delu karoserije suvise podseca na Audi i VW! Pravi americki stil zasniva se na masivnom C nosacu koji daje karakter vozilu! Naravno, zbog aerodinamike ne bi trebalo da ima staromodnu stepenastu formu vec aerodinamicki oblikovanu.

Matija

Evo kako bi C nosac trebalo da izgleda – markantan, pravi „americki“! 🙂

comment image

MRN

Da, na gornjoj slici je lepši C stub.

Laki

Mnogo ljepši ovaj na gornjoj slici.