1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao i Nissan Frontier
Debitovao i Nissan Frontier
0

Debitovao i Nissan Frontier

122
0
Podelite sa prijateljima:

Na svet je došao Nissan Frontier za modelnu 2024. godinu, i to kao pikap inspirisan originalnim kamionetom  Hardbody iz osamdesetih godina prošlog veka. Novajlija će shodno tome nositi i odrednicu Hardbody Edition Model.

U svetu vozila iz ove klase, gde skoro svaki proizvođač automobila ulaže milione u inovacije i elektrifikaciju, Nissan lansiranjem Frontiera Hardbodija Editiona za modelnu 2024. godinu pravi korak unazad. Ovaj uzbudljivi dodatak liniji Frontiera je nostalgični znak za legendarni Nissan Hardbody iz osamdesetih, spajajući retro estetiku sa modernim inženjeringom kako bi se napravio kamionet koji će verovatno naterati da se za njim okrenu mnoge glave na putu i ​​van njega.

Originalni Nissan Hardbody je bio robustan i pouzdan kompaktni pikap kamionet i Nissan oživljava njegov duh savremenim zaokretom. Izdanje Frontier Hardbody Edition je prvi put predstavljeno početkom ovog meseca, i kao takvo je zasnovano na dobro opremljenom modelu Crew Cab SV 4×4 i odmah upada u oči svojim elementima dizajna inspirisanim nasleđem.

Ovo uključuje 17-inčne aluminijumske felne s tri kraka i s retro izgledom, a koje odaju počast originalnom stilu Hardbodija, dok gume za sve terene osiguravaju da je ovaj kamion spreman za avanturu. Aluminijumska zaštitna ploča, crni branici, crna bočna šina, blatobrani i masivna šipka postavljena na vozilo doprinose robusnom i starinskom šarmu.

Za one koji cene pažnju usmerenu ka detaljima konstruktor se opredelio da modifikaciji po imenu Hardbody Edition podari u crno obojene branike, retrovizore, kvake na vratima i rešetku, donoseći kohezivni izgled svuda okolo. Kamion krasi crna grafika sa, na prednjim vratima istaknutim logoom „4×4“ i grafikom na vratima prtljažnika s izrezanim nazivom marke Nissana, a koji zamenjuje tipičan Nissanov amblem na vratima prtljažnika.

Dok tvorac verzije Hardbody Edition prihvata svoje retro korene, Frontier takođe raduje i one koji traže poboljšanu udobnost i praktičnost. Zamenjujući paket SV Premium, ova klasa nudi niz vrhunskih funkcija, kao što su LED farovi, svetla za maglu, dnevna svetla i unutrašnje osvetljenje za bolju vidljivost. Sedišta su obložena kožom pri čemu su ona napred s funkcijom grejanjem, a tu je i potencijalno grejani volan obložen kožom. Sve te pojedinosti daju dašak luksuza u iskustvu vožnje.

Praktičnost Frontiera je takođe pojačana uključivanjem utičnica s naponom od 120 volti u sanduku i na zadnjoj centralnoj konzoli, što olakšava pokretanje alata ili prikladnih gedžeta. Štaviše, električni nagibni i klizni šiber, obloga za krevet, sistem Utili-Track sa podesivim sponama, daljinsko pokretanje motora i dvozonska automatska kontrola klima uređaja zadovoljavaju potrebe i za radom, kao i za relaksacijom u slobodno vreme.

Novitet ne donosi nikakve promene ispod haube, gde ovaj posebni Frontier nastavlja da pokreće 3,8-litarski V6 motor sa direktnim ubrizgavanjem. Razvija 310 konjskih snaga i uparen je s devetostepenim automatskim menjačem.

Ovaj pogonski sklop, u kombinaciji sa potpuno upakovanim merdevinastim okvirom, omogućava kapacitet vuče tereta ne težih od 3 hiljade kilograma, dok elektronski sistem za prebacivanje prenosa olakšava implementaciju pogonske formule, odnosno režima 2WD, 4HI i 4LO. Kada pričamo o bezbednosnom aspektu, možemo reći da novi Frontier sada nudi standardno inteligentno upozorenje na čeoni sudar i automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka kao delom serijske opreme na svim nivoima.

Nissan Frontier za modelnu 2024. godinu, uključujući uzbudljivo izdanje Hardbody Edition i klasu SL usmerenu na udobnost, trebalo bi da se pojavi na tržištu sa početnom preporučenom maloprodajnom cenom proizvođača (MSRP) od 29.770 američkih dolara.

Na samom kraju možemo izneti i opasku o tome kako je Nissan lansirao trenutni Frontier za modelsku godinu 2022. nakon što je prethodni model bio u prodaji skoro 17 godina. Očekuje se da će se proizvodnja sadašnjeg kamioneta nastaviti do 2029. godine, a potpuno novi naslednik – potencijalno sa električnim pogonom – očekuje se 2030. godine.

AutoRepublika

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments