1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford Puma posle restilizacije ostaje bez verzije ST
Ford Puma posle restilizacije ostaje bez verzije ST
2

Ford Puma posle restilizacije ostaje bez verzije ST

187
2
Podelite sa prijateljima:

Mali Fordov SUV sa oživljenim imenom Puma debitovao je 2019. godine. Model je kreiran na platformi Fieste koja je već u penziji, i prodaja je koncentrisana uglavnom na Stari kontinent. Evropljanima se dopao krosover; na kraju prošle godine, model sa petoro vrata je postao bestseler brenda: prodato je skoro 160.000 jedinica (rezultat za 2022. je oko 137.000 jedinica). A sada je vreme za restilizaciju.

Spolja, Puma se malo promenila, očigledno da ne bi iznenadila kupce. U farovima su se pojavili diodni detalji svetala za vožnju; pored toga, optika matrične glave sada je dostupna uz dodatnu naknadu za SUV. Paleta boja karoserije proširena je novom nijansom Cactus Grey.

Nabrijani krosover Ford Puma ST, kao i ranije, ima nešto agresivniji „bodi kit“ i izložene dvostruke izduvne cevi. Dužina standardnog SUV-a je ista 4.186 mm, ST verzija je 4.226 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.588 mm.

Unutrašnjost je, naprotiv, ponovo urađena. Unutra se nalazi novi prednji panel, volan i virtuelna instrument tabla sa dijagonalom od 12,8 inča umesto 12,3 inča. Krosover je dobio i svež multimedijalni sistem SYNC4 sa tabletom od 12 inča umesto 8 inča, dok su centralni usmerivači vazduha sada smešteni iznad ekrana osetljivog na dodir.

Više ne postoji posebna jedinica za kontrolu klime – podešavanja su ugrađena u multimedijalni displej. Nova oprema uključuje svestrane kamere i sistem za pomoć pri kočenju unazad, kao i poboljšani prilagodljivi tempomat. Ali ima manje nivoa opreme.

Evropski Ford Puma je odavno izgubio svoje dizel motore; njihov povratak nije planiran. Sada je i benzinska linija smanjena: uklonjen je vrhunski krosover Puma ST sa 1.5 turbo motorom od 200 konjskih snaga i ručnim menjačem.

Restilizovani krosover ostao je samo sa turbo motorom 1.0 EcoBoost sa 48-voltnim starter-generatorom i automatskim menjačem Powershift sa sedam brzina uz dve spojnice; ovaj krosover proizvodi 170 KS. Standardni „blagi hibrid“ opremljen je 1.0 EcoBoostom snage 125 ili 155 KS: u prvom slučaju, opremljen je i manuelnim i automatskim, u drugom – samo Powershift. SUV dolazi isključivo sa pogonom na prednje točkove.

Istovremeno, Ford je najavio potpuno električni SUV: ova verzija je nazvana Puma Gen-E, električni automobil će biti deklasifikovan do kraja ove godine. Restilizovani benzinski krosover u Francuskoj, na primer, košta od 27.490 evra, dok tamo osnovna Puma pre restilizacije košta 26.500 evra.

Ujedno bismo da najavimo test Forda Pume koji ide standardno u subotu…

AutoRepublika

 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Test spomenute Pume ST 1.0 170 vec u subotu…🙂

MRN

„dok tamo osnovna Puma pre restilizacije košta 26.500 evra.“

A kod nas osnovna „akcijskih“ 19.990 …