1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford F-150 za 2024. godinu debitovao
Ford F-150 za 2024. godinu debitovao
0

Ford F-150 za 2024. godinu debitovao

186
0
Podelite sa prijateljima:

Ford F-150 za 2024. odiše novim detaljima, jer na prvi pogled je teško primetiti kako se ovaj osveženi pikap razlikuje od odlazeće verzije. Ima ažuriran stil napred, a pozadi, oštro oko će uhvatiti linije Fordovog novog „prtljažnika“ Pro Access. Krećući se ka unutra, tu je poznati raspored, iako nove boje i tehničke karakteristike mogu biti iznenađujuće.

Lice novog F-150 je poznato, ali sve na nosu je malo drugačije. Ford bukvalno podiže bradu pikapa sa redizajniranim farovima koji sadrže nove LED trake koje formiraju oblik C na uglovima. Pomerajući se nadole, novi dizajn branika takođe uključuje C elemente i pravougaonike. Stilovi rešetke su i dalje specifični za opremu, ali Ford sada uredno spaja rešetku sa farovima za dizajn od jednog do drugog kraja. Rezultat donosi svežu simetriju na licu F-150, od ​​STX-a (koji je sada samostalna oprema).

Pozadi, najveća su vest pristupna vrata sanduka Pro Access. Ovo je Fordov dugo očekivani odgovor na trik prtljažnika od Rama, Chevroleta i GMC-a, koji uključuje jednostavna vrata koja se otvaraju usred tradicionalne „kapije“ koja se spušta. Otvara se u tri koraka: 37 stepeni, 70 stepeni i 100 stepeni, omogućavajući lak pristup stvarima u sanduku. Prvi korak je dovoljno plitak da se otvori sa pričvršćenom prikolicom, a Ford ugrađuje novu kutiju za odlaganje u sanduk iza suvozačkog točka. Ko se ne odluči za sistem Power Boost, druga kutija za skladištenje se nalazi na strani vozača.

Kutije za skladištenje su standardni problem u celoj liniji, ali Pro Access Tailgate nije. To je deo paketa pomoći za sanduk od 1.620 dolara za Lariat i Tremor, i standardno za veće pakete. Bar za 2024. ne nudi se na XL, STX ili XLT.

Apropo opreme, početni F-150 je i dalje XL, ali na drugom kraju spektra, nova oprema Platinum Plus zamenjuje Limited kao vodeći luksuzni pikap. Ford je izbacio osnovni 3,3-litarski V6 motor sa prirodnim usisom iz ponude; 2,7-litarski EcoBoost V6 preuzima „tron“ kao standardni motor sa 325 konjskih snaga i obrtnim momentom od 544 Nm. Tu je i 5,0-litarski V8, 3,5-litarski EcoBoost V6 i hibridni pogon, koji su ostali nepromenjeni za 2024. Što se tiče F-150 Raptora R, on i dalje koristi 5,2-litarski V8 sa kompresorom, ali Ford je najavio povećanje snage na preko 700 KS. Detalji će doći kasnije.

U svetu tehnologije, F-150 prvi put dobija opcioni hedap displej. Svi pikapovi su sada digitalizovani sa standardnim 12-inčnim ekranom za vozača i centralnim ekranom osetljivim na dodir za svaku opremu. LED farovi su takođe standardni, a Ford uključuje deset sistema za pomoć vozaču u standardnom paketu opreme. Sinc 4 je operativni sistem, a BlueCruise verzija 1.2 je dostupna sa promenom trake bez upotrebe ruku i poboljšanom funkcijom zadržavanja trake. Spoljašnje kamere sada mogu da prikazuju dva prikaza istovremeno na centralnom ekranu, u zavisnosti od izabranog režima vožnje.

Ford Stolen Vehicle Services je novi sistem za odvraćanje od krađe dostupan preko aplikacije Ford, koja može da obavesti vlasnika o mogućim zločestim aktivnostima i da kontaktira vlasti u roku od 30 sekundi. Upozorenje o izlazu je takođe ponuđeno, upozoravajući putnike na vozila ili pešake koji se približavaju s leđa.

Kao i kod većine osvežavanja, dostupne su neke nove boje i paketi točkova. F-150 Raptor i Tremor dobijaju novi modularni prednji branik koji može biti ukrašen nadogradnjama Ford Performance koje su instalirali prodavci, poput vitla ili svetlosnih šipki. Raptor dobija nove amortizere Fox sa dva ventila i ekskluzivnu spoljašnju boju pod nazivom Shelter Green. A ako neko voli crnu, Ford nudi sve vrste paketa crnog izgleda.

Cene za Ford F-150 za 2024. počinju od 38.565 dolara, što je skok od 2.090 dolara u odnosu na 2023. iako se takođe dobija više snage ispod haube sa 3,3-litarskim motorom. Na drugom kraju spektra, potpuno opcioni Raptor R košta 118.590 dolara, što je takođe skromno povećanje u odnosu na prošlu godinu. I lakše je nego ikada napraviti pikap iz snova, jer je Ford smanjio konfiguracije F-150 za 90 procenata do 2024. godine bez uklanjanja značajnih opcija.

AutoRepublika

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments