1. Home
  2. Prezentacije
  3. Renaultov električni mališan Zoe dobio ažuriranje za 2022. godinu
Renaultov električni mališan Zoe dobio ažuriranje za 2022. godinu
0

Renaultov električni mališan Zoe dobio ažuriranje za 2022. godinu

245
0
Podelite sa prijateljima:

Renault Zoe ne posustaje. I dalje je model koji je jako bitan za galskog proizvođača i ove godine dobija blago zatezanje bora, nakon sveobuhvatnog restajtinga prezentovanog 2019. godine.

Renault Zoe za 2022. dobija novu strukturu paketa opreme u tri nivoa – Equlibre, Evolution i Iconic. Nema ažuriranja stila u odnosu na redizajnirani model, osim dodavanja nove nijanse boje Shadow Grey i novog dizajna točkova. Još jedna nova karakteristika je došla u vidu dodate značke E-Tech na poklopcu prtljažnika, i topli titanijumski završni sloj na slovu „e“ od Zoe.

Početni model Zoe Equilibre standardno dolazi sa desetoinčnim digitalnim instrumentacionom tablom, sedmoinčnim multimedijalnim ekranom osetljivim na dodir, karticom bez ključa, manualnim klima uređajem, četiri zvučnika i punjačem za naizmeničnu struju od 22kW, ali u smislu  naprednih sistema za pomoć vozaču je ograničen na autonomno kočenje u slučaju nužde (AEB). Pretpostavljamo da loš bezbednosni komplet neće promeniti sramotnu ocenu sa nula zvezdica iz Euro NCAP-a.

Srednji paket opreme Evolution dodaje navigaciju, zadnje parking senzore, automatski klima-uređaj i još nekoliko osnovnih naprednih sistema za pomoć vozaču (prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje o napuštanju trake i pomoć pri održavanju trake), dok se vizuelno razlikuje po šesnaestoinčnim felnama Eridis i anteni u formi ajkulinog peraja.

Paket opreme Iconic, logično, donosi najbolji izgled zahvaljujući novom setu 17-inčnih aluminijumskih felni sa toplim titanijumskim detaljima, zlatnim detaljima na rešetki hladnjaka, usisniku branika i maglenkama, kao i novoj nalepnici na boku.

Unutrašnjost takođe odudara od predhodna dva paketa – jedini dolazi sa većim ekranom osetljivim na dodir od 9,3 inča za multimediju, a takođe ima koristi od novih presvlaka napravljenih od TEP-a i reciklirane tkanine sa zlatnim cevima i posebnim utiskivanjem.

U verzijama Equlibre i Evolution, električni pogon proizvodi 110 konjskih snaga (80 kW), dok je Iconic snažniji i nudi 135 „konja“ (100 kW). Sve tri varijante dolaze sa baterijom od 52 kWh koja pruža domet od 395 kilometara u osnovnoj verziji ili 386 kilometara u snažnijoj.

Renault Zoe za modelnu 2022. godinu je već dostupan u Francuskoj. Cene, uključujući i porez na dodat vrednost, ali i podsticaje za kupovinu koje država odobrava za račun proizvođa, počinju od 27,7 hiljada evra za modifikaciju sa sufiksom Equlibre, od 29,8 hiljada evra za Evolution i od 30,9 hiljada evra za Iconic.

Prema Renaultu, Zoe je najprodavanije električno vozilo na četiri točka u Evropi u poslednjoj deceniji, sa 380 hiljada isporučenih jedinica između 2012. i 2022. godine. Nije jasno koliko će još ostati u prodaji, jer će francuski proizvođač automobila uskoro predstaviti Renault 5 EV koji je.slične veličine

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments