1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf GTI 380 debituje u Americi kao poslednja verzija sa ručnim menjačem
VW Golf GTI 380 debituje u Americi kao poslednja verzija sa ručnim menjačem
2

VW Golf GTI 380 debituje u Americi kao poslednja verzija sa ručnim menjačem

528
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Golf GTI sa ručnim menjačem će nestati. Da bi mu odao počast, proizvođač automobila je najavio novi paket Golf GTI 380 za 2024. za modele opremljene „manuelcem“, bez obzira na opremu, slaveći nasleđe menjača.

Komplet opreme je standardan na svim Golfovima GTI sa šestostepenim manuelnim menjačem i ima nekoliko vizuelnih poboljšanja. Vozi se na 19-inčnim sjajnim crnim aluminijumskim felnama iz Golfa R 20th Anniversary Edition na koje kompanija montira letnje gume za performanse. Volkswagen takođe farba krov i poklopce retrovizora u sjajno crnu boju, što je u kontrastu sa standardnim crvenim detaljima eksterijera GTI-ja.

Sjajno crni delovi automobila će se istaći u odnosu na različite spoljašnje boje. Ekskluzivna boja za GTI 380 je grafitno siva metalik, ali kupci mogu da izaberu i Atlantic Blue Metallic, Deep Black Pearl, Kings Red Metallic, Moonstone Grey, Opal White Pearl ili Reflex Silver Metallic.

U unutrašnjosti se između sedišta nalazi ručica menjača inspirisana loptom za golf – osnovna karakteristika modela od njegovog početka. Na oblogama GTI-ja S i SE, VW nudi klasična sedišta od tkanine Scaleppaper Plaid kao standard. Kožna sedišta Vienna su standardna za komplete Autobahn i opciona na SE.

Paket je dobio ime po internom kodu modela Mk8. Odaje omaž GTI-ju 337 iz 2002. godine, koji je dobio internu oznaku Mk1 GTI.

Ispod haube GTI 380 nalazi se 2,0-litarski četvorocilindrični motor EA888 sa turbo punjenjem. Motor proizvodi 245 konjskih snaga i 370 Nm obrtnog momenta, što je takođe dostupno sa sedmostepenim automatskim sistemom sa dvostrukom spojnicom koji će Volkswagen nastaviti da nudi u modelima GTI i R.

Iako 380 ne dobija nikakva ažuriranja motora, on dolazi standardno sa adaptivnim sistemom prigušenja DCC.

Volkswagen Golf GTI 380 S za 2024. će imati početnu cenu od 32.485 dolara (sve cene ne uključuju naknadu za odredište) kada model krene u prodaju početkom jeseni. SE će koštati 37.285 dolara, dok će vrhunska specifikacija Autobahn koštati 40.625 dolara. Ovo su cene za Ameriku.

Volkswagen je prijavio zaštitni znak kojim sugeriše da planira da elektrifikuje kultni hot-heč, pri čemu će se „I“ u slovnom znaku promeniti u munju, ali se ne očekuje da će takav model biti lansiran do kraja decenije.

AutoRepublika

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Kitittelj

Ja koliko znam, a i vidim – rucica menjaca nije inspirisana lopticom za golf, bar ne u osmoj generaciji GTI Golfa.

Comang

Tako je….👍✅