1. Home
  2. Vesti
  3. Williams radi na sedištima za putničke avione
Williams radi na sedištima za putničke avione
0

Williams radi na sedištima za putničke avione

114
0
Podelite sa prijateljima:

Ko bi rekao da je kreiranje novog sedišta za putničke avione tako komplikovan posao? Ove nedelje je objavljeno da pet kompanija ulažu 1,4 miliona funti u osamnaestomesečni projekat kreiranja novog sedišta za biznis i premijum ekonomsku klasu.

Pet kompanija o kojima se radi su Williams Advanced Engineering, JPA Design, British Airways, SWS Certification i Airbus. Cilj je kreiranje sedišta koje će biti dovoljno komforno za duga putovanja, ali će u isto vreme štedeti gorivo.

Štedeti gorivo? Logično, jer je smanjenje težine jedan od glavnih faktora u štednji goriva, a lakše komponente su siguran način da se to ostvari.

Primera radi, ukoliko se sedišta u 12 Airbusa A350 zamene lakšim (za samo četiri kilograma), to u prevodu znači redukciju emisije CO2 od 942.000 kilograma godišnje, što kompaniji štedi 195.600 dolara na osnovu manje potrošnje goriva.

Svaka od pet kompanija će implementirati sopstvenu ekspertizu u projekat. Williams, ime poznato iz auto-moto sporta, doprineće svojom stručnošću u oblasti kompozitnih materijala koji se koriste u Formuli 1.

„Kombinovanje tehnologije iz Formule 1, prvoklasnog dizajna i laserski preciznog fokusiranja na bezbednost u okviru ovog konzorcijuma, isporučiće značajna poboljšanja za avio kompanije, putnike i životnu sredinu“, rekao je Najdžel Smit, upravni direktor SWS Certificationa. „Očekujemo da odigramo kjučnu ulogu u isporučivanju ovih inovativnih, bezbednih novih proizvoda, koji će revolucionalizovati enterijere aviona za opštu dobrobit.“

Finalni proizvod bi trebalo da bude kompatibilian s brojnim modelima aviona, uključujući Airbus A320, A330 i A350, a grupa očekuje narudžbinu od 1.000 sedišta godišnje.

AutoRepublika

(114)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments