1. Home
  2. Vesti
  3. Šef FCA: Spremni smo za partnerstva
Šef FCA: Spremni smo za partnerstva
1

Šef FCA: Spremni smo za partnerstva

164
1
Podelite sa prijateljima:

Majk Menli, prvi čovek italijansko-američke automobilske alijanse, naglasio je da su spremni za sklapanje novih partnerstava i saradnji. 

Menli koji je preuzeo kormilo FCA nakon smrti Serđa MArkionea, za sada se pokazuje kao pragmatičan menadžer. Američki mediji navode da je Menliju jasno da FCA već „kaska“ za najnaprednijim proizvođačima što se tiče moderne tehnologije, kao i da poslednji prodajni rezultati ne pokazuju boljitak alijanse kao jednog entiteta.

U razgovoru sa novinarima, šef FCA naglasio je da je otvoren za saradnju sa „evropskim gigantima“. Pre svega istakao je da bi rado koristio platformu PSA grupacije za električne automobile. „U naredne 2-3 godine imaćemo mnogo prilika za saradnju. FCA će igrati aktivnu ulogu u kreiranju budućnosti kada je reč o automobilskoj industriji“, siguran je Menli.

Izvršni direktor Fiat-Chryslera nije rekao ništa novo. Zna se da su razgovori sa PSA grupacijom u odmakloj fazi o čemu smo već pisali. No, u poslednje vreme u medijima kao potencijalni partner figurira još jedno ime – Renault.

Renaultov savez sa Nissanom je na klimavim nogama od početka afere sa Karlosom Gonom. Stoga Francuzi razmatraju i druge opcije, a kako je i savez sa Daimlerom na kraju svog života, jasno je bi saradnja sa FCA bila poželjna.

U međuvremenu, dok ne dođe do nekog novog partnerstva sa evropskim automobilskim silama, Menli će pokušati da stabilizuje posrnulu FCA alijansu. Pre svega, cilj je ostvarivanje znatno boljeg rezultata u Kini, a druga stavka u Menlijevom planu je revitalizacija Maseratija. Kako kaže Amerikanac, bolji dani za Maserati očekuju se već krajem tekuće godine.

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Zašto ne koriste hibridnu tehnologiju iz Ferrarija , zašto na platformi djulije ne naprave još nekoliko automobila, zašto ne naprave sa Toyotom mali auto Ala punto sa hibridom ? Sta će im prodaja donijeti? Kako poslije vratiti fabriku u Italiju, tj vlasnistvo Talijanima Itd?