1. Home
  2. Prezentacije
  3. Citroen C5 Aircross zategao bore! (GALERIJA)
Citroen C5 Aircross zategao bore! (GALERIJA)
9

Citroen C5 Aircross zategao bore! (GALERIJA)

1.64K
9
Podelite sa prijateljima:

Citroenova perjanica prošla je kroz restilizaciju nakon više od tri godine na tržištu. 

C5 Aircross pokazao se do sada kao solidan uspeh za Citroen sa više od 240.000 isporučenih primeraka. Francuzi se nadaju da će ažuriranjem uspeti da privuku još više kupaca, pre nego li ponude u potpunosti novu generaciju ovog SUV-a.

Za razliku od suptilnih restilizacija na kakve smo navikli kod nemačkih brendova, njihovi rivali sa druge strane Rajne nikada se nisu plašili da unesu veće izmene. Tako je bilo i kod ovog Citroena koji je dobio drastično drugačiji anfas naspram modela pre fejsliftinga. „Ševron“ se polako vraća jednodelnoj svetlosnoj grupi, što je ujedno i glavna promena na prednjem delu vozila kod C5 Aircross.

I dalje su tu dve trake, ali su sada spojene u jednom kućištu. Svetlosne grupe spajaju nesvakidašnje LED trake, koje deluju gotovo isprekidano, dok je na centralnom delu postavljen znak Citroena sa hromiranim okvirom.

No, izmene ne prestaju ovde. Francuska marka postavila je i drugačije odbojnike, blago je restilizovana i zadnja svetlosna grupacija, ubečani su i novi točkovi od 18 cola… Pored toga, poklopci retrovizora su kod predstavljenog modela od crne plastike visokog sjaja, dok su šine na krov matirane.

Citroen je značajno revidirao i izgled kabine. Ekran za upravljanje informativno-zabavnim sistemom od 10 inča izdignut je još više na vrhu centralne konzole, i oko njega više nisu „duvaljke“ za klima uređaj. One su sada smeštene ispod displeja, s tim da su Francuzi zadržali postavku sa odvojenim komandama za klimatizaciju, što je vredno hvale.

Potpuno je promenjena i ručica automatskog menjača, sada je postavljen mali i suptilni selektor brzina. Kupci mogu izabrati i Alkantaru, kao i perforiranu kožu za određene delove enterijera, a Citroen navodi da je omogućio i nova, tzv. Advanced Comfort sedišta kakva se mogu naći u aktuelnom modelu C4.

Citroen je potvrdio da paleta motora neće biti izmenjena, što znači da će C5 Aircross nastaviti karijeru sa benzinskim, dizel i plug-in hibridnim pogonskim opcijama. Osveženi SUV trebalo bi da se nađe u izložbeno-prodajnim salonima početkom leta tekuće godine.

AutoRepublika 

(1641)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Filip

Po mom ukusu, najlepši u svojoj klasi! Samo još da ima 4×4 bio bi kompletan, ovako ostaje prilično nedorečen…

Laki

Baš tako.

Maksim

Steta pa nema 4×4. A klirens mu je 23cm sto je za pohvalu

igi

Sada je jedan od najlepših i najpoželjnijih u klasi.

BB

Sviđao mi se i prošli a i ovaj je dobar. Malo nezgodno postavljena maglenka, trebalo bi odmah naručiti par rezervnih 😉. Kad je prva isporuka? Kkao jenpočelo kod sljedeće restilizacije? 😂🤣😂

Pomponije

Sada je mnogo lepši nego pre FL.

DUDE

Bice interesantno videti sa kojom cenom ce izaci redizajnirani C5 Aircross.
Prethodni je pre korone u Srbiji startovao na 19.000eur, zatim ga poskupeli na 21.000eur, a danas…1.2 FeelPack 130ks celih 28.000eur !

Luka

Ma zaokružiće na 30000,za početak.Ali tih modela,osnovnih,neće ni biti,naravno da za te pare možeš očekivati 3 cilindra i doplatu za sve.Za diesela automatica,iole opremljenog,trebaće više od 35000

igi

Dobro si me podsetio da pogledam cene Sitroena. Mali C3 dizel, početna – 16.890 €! I to je kao sa popustom! A isto je pre korone bio znatno jefitniji, čini mi se ispod 14.000 € ili tu negde.
Stvarno su poludeli sa cenama, ne samo Sitroen.