1. Home
  2. Vesti
  3. Putin zvaničnicima „toplo preporučio“ prelazak na domaće modele
Putin zvaničnicima „toplo preporučio“ prelazak na domaće modele
3

Putin zvaničnicima „toplo preporučio“ prelazak na domaće modele

214
3
Podelite sa prijateljima:

Predsednik Ruske Fedaracije je izjavio kako smatra da ne bi trebalo organizovati javne nabavke vozila inostrane proizvodnje za ruske zvaničnike, već bi svi oni trebalo da pređu na četvorotočkaše domaće izrade.

Poznajući sistem funkcionisanja ruske države, gde preporuke predsednika imaju veću težinu od zakonskih odredbi, nije moudro sumnjati da će „sugestija“ Vladimira Putina imati odjeka među predstavnicima najveće države na svetu. On smatra da bi opredeljenje javnih dužnosnika ruske zemlje doprinelo rastu kvaliteta lokalnih vozila. Njegove reči su iznete na sastanku s šefovima kompanija za proizvodnju automobila.

Šef ruske zemlje je rekao da se od ministarstava i ostalih oblika državnih organizacija, kao i organa državne uprave traži da nastave sa kupovinom automobila inostrane proizvodnje i da se „čak i fokusiraju na to opredeljenje“. „Rekao sam da bi ovo trebalo apsolutno onemogućiti. I svi zvaničnici u zemlji moraju da voze domaće automobile“, zaključio je on.

Nema ničeg lošeg u tome što su možda „domaći automobili nešto skromniji,“ nastavio je Putin. “Naprotiv, to je čak dobro: sva naša draga birokratija bi trebalo da razume da smo prinuđeni da težimo razvoju domaćih brendova,” prenele su reči Putina novinske agencije i među njima RIA Novosti. “Unapređenje kvaliteta života bi najpre trebalo da ima uporišta baš u toj logici.”

Istovremeno, Vladimir Putin je primetio da nije nužno odbacivati u potpunosti uvoz kao takav, „ali da bi osnovna stremljenja trebalo da se tiču domaćih proizvođača.“

Ranije je već bilo pokušaja prelaska na vozila s oznakama Lade, Moskviča i Aurusa, pa je odluk u tom smislu doneo i ministar finansija, kao i neki poslanici. Međutim, veći broj je onih političara koji u vozila domaće proizvodnje uključuju i ona koja nose logotipe kineskih preduzeća, a sklapaj se u Rusiji. Logično! Kao primere bismo mogli da navedemo sledeće marke: Haval (s fabrikom u Tuli), kao i BAIC, Kaiyi i SWM, svi sklapani u kaliningradskom Avtotoru.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Tako bi trebalo biti.

s mile

Prava vest bi bila,Kako zapravo rusi održavaju inostrana vozila, u garanciji i van, s obzirom da su se mnogi EU proizvođaći „zvanično“ povukli sa ruskog tržišta.

Šta se dešava sa vozilima koja su u garanciji..

Renault Terminator🇷🇺Z

Nikako.Pripremaju su ako već nisu i predane ozbiljne tužbe vlasnika zbog toga.Gdje i kojem sudu,nemam pojma.