1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsuoka Himiko (2024) kao deo ultra ograničene serije Mazde MX-5 u retro stilu
Mitsuoka Himiko (2024) kao deo ultra ograničene serije Mazde MX-5 u retro stilu
1

Mitsuoka Himiko (2024) kao deo ultra ograničene serije Mazde MX-5 u retro stilu

2.27K
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač Mitsuoka predstavlja novi Himiko, koji će zameniti Brooklands. Ovaj roudster, retro i veoma britanskog stila, i dalje je baziran na Mazdi MX-5.

Mitsuoka je mali japanski proizvođač koji se od devedesetih specijalizovao za proizvodnju neo-retro automobila zasnovanih na japanskim modelima masovne proizvodnje. Jedan od njenih vodećih proizvoda je roudster napravljen na bazi Mazde MX-5, koji podseća na određene Morganove modele. Sada nazvan Himiko, ovo otkriće je predstavljeno u svojoj najnovijoj evoluciji.

Zasnovan na MX-5 sa motorom 1.5 i automatskim menjačem, „vintage“ Mitsuoka Himiko preuzima atribute koji su karakterisali njegove prethodnike: dvostruka okrugla svetla, blatobrani vizuelno odvojeni od dugačke haube kako bi se obavili oko točkova i mala okrugla zadnja svetla sa obe strane prtljažnika. Prednji uglovi lukova prednjih točkova daju nagoveštaj modernog sportskog duha, kao i ponuđeni dizajn naplataka. Spolja, originalna Mazda je neprepoznatljiva.

Unutra, s druge strane, Himiko zauzima gotovo nepromenjen stil „mijate“. Merila, ekran, dugmad, konzola, sedišta i volan su identični dizajnu „emiks petice“, osim što je amblem Mitsuoke zamenio Mazdin amblem. Presvlake se takođe razlikuju.

Plan je da se proizvede samo deset primeraka. Prodaja automobila će početi 29. jula 2023. i porudžbine će se primati po pravilu „prvi dođe, prvi uslužen“. Što se tiče cene, potrebno je minimalno oko 43.000 evra.

AutoRepublika

(2273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kada u internetu upisete ime „Mitsuoka“ dobicete gomilu retro-dizajna svih kategorija i vrsta! Izgleda da su Japanci posebno ludi za ovim stilom – koji u Evropi ne bi nasao pristalice.