1. Home
  2. Vesti
  3. Osveženi Porsche Macan debituje danas
Osveženi Porsche Macan debituje danas
0

Osveženi Porsche Macan debituje danas

153
0
Podelite sa prijateljima:

Poput većeg brata, Cayennea, revidirani Macan dobija traku koja spaja kućišta zadnjih svetala.

Oficijelno predstavljanje restilizovanog Macana je zakazano za danas, a Porsche je u to ime lansirao finalni „tizer“. Ono što svakako nije iznenađujuć potez je praćenje dizajnerske teme zadnjeg dela, započete sa Cayenneom. To će očigledno biti i najuočljivija promena, dok će ostatak biti u okviru suptilne evolucije odlazećeg modela.

Doduše, špijunske fotografije su dale uvid u još jednu veliku promenu, ali unutar kabinskog prostora. Naime, Macan za 2019. dobija revidiranu centralnu konzolu, koja će ugostiti veći ekran info-zabavnog sistema. Da bi se napravilo mesta za veće dimenzije displeja, centralni ventilacioni otvori su pomereni niže na armaturnoj tabli, u istom maniru kao kod novog VW Touarega.

Porsche se poigrao i sa „suštinom“, tako da idu glasine da će svi motori isporučivati više snage. Dizel jedinica najverovatnije neće biti u ponudi, a male su šanse da će u ponudi biti hibridna alternativa.

Pored pogonskih jedinica, Porscheovi inženjeri su u većoj meri primenili aluminijum, kada su komponente ogibljenja u pitanju. Na taj način je smanjena masa i poboljšana upravljivost. Očekuje se i sveopšta nadogradnja kada je reč o kvalitetu vožnje, kao i opcione kočnice presvučene volframom, uparene sa belim kočnim čeljustima.

Osveženi Macan inicijalno će biti dostupan na kineskom tržištu, krajem meseca, dok će se ostalim naći do kraja godine.

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments