1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen poslovni van sa samo četiri sedišta: Buick GL8 Avenir
Osvežen poslovni van sa samo četiri sedišta: Buick GL8 Avenir
0

Osvežen poslovni van sa samo četiri sedišta: Buick GL8 Avenir

854
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj minivan Buicka predstavlja fenomen isključivo vezan za Kinu, ali isto tako verujemo da će samo retki ostati imuni na čari luskuza koje ove četvorotočkaš nudi. Konkretan model je počeo da se proizvodi u najmnogoljudnijoj zemlji sveta tokom 1999. godine, dok je treća generacija Buicka GL8 debitovala 2016. Tada je u ponudu uvedena i prestižna verzija Avenir, koja se razlikuje od osnovnog izvođenja zbog implementacije skupocene perforirane kože i trimova od najkvalitetnijih materijala,

Tržište je svojevremeno toplo prihvatilo ponuđeni minivan, pa je tako prodaja modela GL8 skoro udvostručena tokom 2019. godine, kada je isporučeno 148 hiljada jedinica. Sada se priprema tržišni nastup osvežene porodice modela, u kojoj će ona najprestižnija verzija biti još luksuznija nego što je to nekada bila!

Priliku da vidimo tako opremljen Buick GL8 smo imali pre tačno godinu dana, a radilo se o konceptnom automobilu. Serijska verzija će se razlikovati od prikazanog prototipa, jedino u pojedinim detaljima. Što se eksterijera tiče, novitet će krasiti nova maska hladnjaka s trakama koje zadiru u površinu predviđenu za smeštaj prednjih svetlosnih grupa, dok će prednji odbojnici posedovati masivne “očnjake” po bokovima.

Restilizacija je takođe donela nove količine materijala koji asocira na hrom i koji je “razbacan” svuda po karoseriji. Revidiran je i izgled zadnje svetlosne signalizacije, a pored toga je implementirano i više drugih novina.

U putničkoj kabini, novajlija se ima pohvaliti potpuno novim prednjim delom. Frontalni panel sada poseduje dva ekrana koja su bogata inčima po dijagonali. Jedan služi kao virtuelna instumentacija dok je drugi namenjen praćenju postavki multimedijalnog sistema. Uređaj za kontrolu klimatizacije na centralnoj konzoli je sada u kompletu oslonjen na rad senzora i izostao je rotacioni taster za izmenu stepena prenosa, već je u upotrebi takozvani džojstik, odnosno prilično klasična ručica menjača.

Serijska verzija minivana je nasledila od konceptnog primerka zadnji deo vozila koji prosto „pliva“ u luksuzu. Umesto dva reda običnih sedišta, ugrađen je samo jedan par masivnih fotelja koje nude mogućnost podešavanja u mnogim smerovima, uz dodatno primenjene platforme za podršku opruženim nogama.

Kineski preduzetnici prosto obožavaju automobile iz ovog segmenta, pre svega zbog njihove prostranosti, a potom i zbog opšte lakoće korišćenja. Na primer, skoro da se u Buick GL8 Avenir može ući, bez da se saginje glava. Sve su to razlozi zbog kojih konsturktor gaji ogromnu nadu u uspeh minivana.

Premijera obnovljene palete Buickovog minivana za Kinu će biti upriličena u nešto kasnijem delu godine, kada će biti obnarodovane i podrobnije informacije o opremi, kao i o varijantama bližim ulaznom varijatetu.

AutoRepublika

(854)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments