1. Home
  2. Vesti
  3. Opel otkriva prve slike novog Experimentala koji pokazuje budućnost brenda
Opel otkriva prve slike novog Experimentala koji pokazuje budućnost brenda
3

Opel otkriva prve slike novog Experimentala koji pokazuje budućnost brenda

748
3
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nedelju dana Opel je potvrdio ime svog sledećeg konceptnog modela, kojem treba posvetiti veliku pažnju jer će služiti kao primer za viziju budućnosti nemačkog brenda. Sada kompanija prikazuje nove tizere za Opel Experimental Concept.

Novi koncept Experimental će predstaviti budućnost brenda uz tehničku (i ekstremnu) interpretaciju „hrabrog i čistog“ dizajnerskog jezika. Filozofija koja će biti primenjena na buduće modele na kojima kompanija već radi. Stoga će vam ovaj konceptni automobil omogućiti da se otkriju neke od glavnih pojedinosti (u smislu dizajna) narednih Opelovih modela koji će se pojaviti na tržištu.

Florian Hitl, izvršni direktor Opela, istakao je značaj koji će ovaj novi konceptualni model igrati i kako se njegovim lansiranjem materijalizuje početak novog poglavlja u istoriji brenda: „Opel Experimental označava početak novog poglavlja za naš brend. Dizajniran je da pruži opipljivu viziju o tome kuda se marka Opel kreće. Uskoro ćemo otkriti više detalja, pa ostanite sa nama.“

Jedna od najupečatljivijih karakteristika slika koje je brend objavio je razvoj takozvanog Opelovog Compassa, elementa koji vodi Opelovu filozofiju dizajna. Novi osvetljeni „Blic“ nalazi se tačno u centru nove verzije Opelovog Vizora. Pored toga, na horizontalnoj osi je okružen izduženim prednjim farovima, dok osvetljeni centralni nabor dodaje dodatnu izražajnost.

Aerodinamička efikasnost će biti još jedno od odlučujućih pitanja u ovom konceptnom automobilu. Opel takođe napominje da se futuristički znaci nastavljaju u unutrašnjosti sa konturiranom strukturom sedišta koja nagoveštava održivi pristup ergonomskom sedenju koji štedi resurse.

Kao što smo istakli na početku ovog članka, novi koncept Experimental će biti predstavljen na Salonu automobila u Minhenu koji se održava od 5. do 10. septembra ove godine.

AutoRepublika

(748)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prvo, prelomili su svoju munju i od nje napravili kineske-japanske stapice za jelo! Sjajan marketing potez! Sa ovih nekoliko nerazumljivih slicica pokusavaju da nas ubede da imaju novu strategiju za buducnost?! Bice onako kako tata kaze – Stelantis i Karlos Tavares. Ajd videcemo, bas sam radoznao!

Rikošet

U proteklih pet godina mediji su nas konstantno bombardovali PSA spinovima o „oporavku“ Opela… Gubici su eliminisani, brend je uveden u pozitivne okvire i sve je postala automobilska bajka… Na papiru jeste, ali u stvarnosti su otpustili sve koje su mogli i zatvorili sve pogone koje su mogli i pozdravili se sa svim inženjerima s kojima su mogli… Naravno kada se hvališ ne spominješ ono što je negativno, a to je da Opel nezadrživo kopni i postaje sve beznačajniji igrač na EU tržištu… https://carsalesbase.com/europe-opel-vauxhall/ Najjače od svega je kada statistika Stellantisa npr. prešuti pad od 39,7 % u 2020. godini… Pročitaj više »

Izmenjeno 9 meseci pre od strane Rikošet
Matija

Tvoje informacije su tacne ali ti komentari imaju pogresnu boju. Pezo i Sitroen, vec odavno ujedinjeni u PSA, razvili su zajednicke komponente da bi kroz povecanu masu ustedeli i u razvoju i u proizvodnji. Opela su kupili kao prosirenje zajednice da bi se ta zajdednicka kolicina komponenata jos vise uvecala i jos vise smanjili troskovi. Ono po cemu se sve tri firme razlikuju medju sobom jesu karoserije, tj. dizajn. Ne vidim nikakav razlog da Opel u toj zajednici ima neku povlascenu solo ulogu! Dalje, sve tri firme proizvode automobile slicnih dimenzija i karaktera, niko ne iskace sa nekim sportskim ili… Pročitaj više »