1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai slučajno otkrio dizajn Ioniqa 5 N
Hyundai slučajno otkrio dizajn Ioniqa 5 N
2

Hyundai slučajno otkrio dizajn Ioniqa 5 N

207
2
Podelite sa prijateljima:

Zvanično predstavljanje Hyundaija Ioniq 5 N je sledećeg četvrtka na Festivalu brzine u Gudvudu i kompaniji je do sada uspevalo prilično dobro da sakrije model, dajući na uvid javnosti samo detalje koje je želela da se vide, a ostalo je čuvala u tajnosti. Barem do sada. Čini se da je neko u Hyundaijevom australijskom odeljenju bio previše nestrpljiv. Mada, neretko se dešava da sami proizvođači namerno puste slike u javnost neposredno pre premijere.

Kolege iz Motor1, uradile su gomilu snimaka ekrana iz video snimka koji je postavio Hyundai Australia. Dotični video je odmah uklonjen, ali je ostao dovoljno dugo da bi se moglo pristojno pogledati prvo električno vozilo iz Hyundaija sa oznakom N.

Ofarban u elegantnu boju Performance Blue sa malo crvenih detalja – znak pažnje na svoje pretke iz ere sagorevanja, ovaj električni „huligan“ počiva na ogromnim točkovima od 21 inča u varijanti sa dve boje koji nose gume 275/35 ZR21. Ovaj pikantni EV ponosi se crvenim kočionim čeljustima ukrašenim logotipom N. Ovo nije samo brzi električni automobil za kretanje od tačke A do tačke B, Ioniq 5 N je EV koji je predviđen da se vozi po trkačkoj stazi.

Šira karoserija krije širi trag, naglašen dodatnim usisnicima vazduha, sjajnim crnim poklopcima bočnih retrovizora, robusnim krovnim spojlerom i ventiliranim zadnjim branicima. Niski razmak od tla nagoveštava mnogo čvršću postavku vešanja – svuda je napisano „agilno“. Pored toga, tu je i zadnji difuzor koji igra žmurke u središnjem peraju, dok otvori u obliku bumeranga dodatno začinjavaju dizajn.

Ušavši u kokpit, digitalni brzinomer dočekuje putnike koji izgleda spreman da dostigne 300 km/h – ovo nije preterivanje, ovo je namera. Multimedijalni sistem sa temom N je opremljen sa nekoliko skrivenih dragulja, kao što su N Drift Optimizer, N Pedal i N Race. Ne treba zaboraviti ni raspodelu obrtnog momenta N sa podešavanjem pozadi – to je kao da imate malo tajno oružje ispod haube.

Volan menja znak korejske marke za urednu malu značku N, zajedno sa sopstvenim dugmetom N. Prednja sedišta su prave trkačke kadice sa odredbom za pojas u 3 tačke.

Što se tiče pogona ovog električnog modela, tih podataka još uvek nema. Ali imajući u vidu Hyundaijev snimak, sva prethodna curenja informacija i Ioniqove porodične veze sa Kijom EV6 GT, računa se na postavku sa dva motora i pogonom na sve točkove koja razvija oko 600 KS.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Bice to lep i brz auto. Samo, kako ce sa svoje dve tone tezine da ide kroz krivine? Otvoreno marketing pitanje – kome treba porodicna limuzina sa takvim pogonom? BMW M je po pravilu sluzbena limuzina, da li ce Ioniq uspeti da dostigne taj status? Dalje, koliko daleko moze da stigne auto sa takvim performansama? Da li ce filozofija njegove upotrebe biti svedena na „dam 2-3 puta gas na semaforu a na putu vozim u koloni sa kamionima da bih stigao na cilj“? Nedavno je procurela vest da Kia sprema novi elektricni Stinger – to ce biti, kao Porse Tajkan,… Pročitaj više »

Matija

Voleo bih da cujem misljenje ovog „negativca“! Zbog toga se ovde druzimo! 🙂