1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Da čovek ne poveruje kako dobro izgleda E klasa posle 430 hiljada km na taksiju!
Da čovek ne poveruje kako dobro izgleda E klasa posle 430 hiljada km na taksiju!

Da čovek ne poveruje kako dobro izgleda E klasa posle 430 hiljada km na taksiju!

5.48K
10
Podelite sa prijateljima:

Svima nam je dobro poznat imidž Mercedesa izgrađen još pre mnogo decenija kada su iz fabrika izlazili skoro pa neuništivi automobili. Možda je tome najviše doprinelo model W123, koji ni danas, posle četrdesetak godina, nije očekivano redak primerak u javnom saobraćaju. Ali, ima automobila i iz savremenog doba koji bi možda mogli da krenu stopama „stodvaestrojke“.

Tumarajući širokim prostranstvima globalne mreže, u potrazi za zanimljivostima iz sveta automobila, kamiona, motocikala, kamiona naleteh na oglas na sajtu mobile.de, gde je ponuđena Mercedesova E Klasa iz 2015. godine u karakterističnoj „taksi-sladoled“ boji. Ostadoh, hajde možda ne zaprepašćen, ali vidno iznenađen odličnim stanjem u kom je plemeniti četvorotočkaš nakon prevaljenih 430 hiljada kilometara tokom osam godina dugog službovanja u berlinskom taksiju.

Izložena E Klasa se može smatrati živim dokazom da kilometraža ne mora biti ključan parametar kada se sudi o stepenu istrošenosti vozila, niti o preostalom očekivanom korisnom veku upotrebe. Premijum sedan iz generacije W212 je oglašen po veoma prihvatljivoj ceni od skoro osam hiljada evra. Naravno, imajući u vidu da je vozilo najverovatnije bilo redovno i kvalitetno održavano.

Godina proizvodnje, pa i još neki detalji s fotografija, otkrivaju da se radi o restilizovanoj verziji E Klase iz tog pokolenja. Nakon ažuriranja, W212 je postao poželjniji automobil, kako estetski, tako i mehanički. Konkretan primerak je pogonjen 2,2-litarskim dizel motorom sa naizgled skromnih, a ipak sasvim dovoljnih 136 konjskih snaga a koji je uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem 7G-Tronic. Konstruktor je deklarisao potrošnju od svega pet litara nafte na stotinu prevaljenih kilometara.

Vozilo iz oglasa deluje veoma očuvano, ali prirodno, nije lišeno znakova habanja. Ima tu i tamo ogrebotina po karoseriji, obruč upravljača najjasnije odaje tajnu prevaljene kilometraže – ali i njega je lako presvući novom kožom. Uglavnom, ništa tu ne remeti funkcionalnost vozila, iako ovaj primerak iz oglasa i nema neku spektakularnu opremu.

Sedišta zato deluju veoma korektno i sveukupni status enterijera je više nego zadovoljavajuć. Ovde mogu da dodam kako najmanje jednako dobro izgleda i Alpina B5 koja je u ličnom vlasništvu. Znatno je starija od ovog Mercedesa, zapravo dvostruko je starija, ali je i dvostruko manje kilometara prevalila (i to uglavnom na otvorenom). S druge strane, BMW X5 iz iste godine kada je na svet došla i oglašena E Klasa, posle samo 100 hiljada prevaljenih kilometara, izgleda kao da je taj krosover prevalio najmanje dva puta više kilometara od Mercedesovog sedana (a razlika je četvorostruka u korist „Merdžana“.

AutoRepublika

(5477)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Daj bre ljudi, pa ova kilometraza je standard za uvoz kod nas, e sad….mao faceliftinga….i svi zadovoljni.

Meca je extra, masa nas bi se ponosila da je imamo u garazi…

Renault Terminator🇷🇺Z

To je danas očekivana i normalna kilometraža za iole normalne proizvođače automobila i da pri tome izgledaju tip top.

Laki

Ove kilometre smo napravili sa E 320 za dvije godine sa 90% autoputa. Samo je prednji dio „ofirao“ kilometre, dok je sve ostalo pričalo drugu priču.

Renault Terminator🇷🇺Z

Eee moj Laki koliko je prednji dio pobio muva,komaraca,žukova,žohara,zglavkara😂…

Laki

👍

MRN

Preko 200 hiljada km godišnje ???

Laki

Vožen je preko cijele Germanije i danju i noću uvijek brzo sa 2 iskusna vozača na smjenu.Dešavalo se da „spale“ tri rezervoara za 24 sata.

Trt

Laki zvani Gaga-laga. Daleko Argentina

Rikošet

Napatio se on ne treba sumnjati u to, ali je i dobro fotografisan pa se manje slabije vide…

Koliko vidim suvozačevo sjedište je puklo na sredini. Vozačevo je vjerovatno u međuvremenu zamijenjeno ili popravljeno. Nema šanse da je ovo originalno…

https://www.youtube.com/watch?v=3Df6i6BE5w0

Što se tiče vanjskog dijela većina radna vozila se sada često štite providnim zaštitnim folijama, koja značajno smanjuju oštećenja i grebanje… A nemamo ni podatak da je je farban ili nije uovih 430.000 km…

Na kraju prešao je silne kilometre…

Trt

Taj skaj pukne posle 100h/ km. Inace to samo ugradjuju u premium prestizne marke audi bmw kao eko koza tj plastika vinil skaj, pa jos ako je bez, pa se nahvata stroka, premium. Dobra meca nije zardjala do pola vrata, poboljsali zastitu