1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Daimler: industrijsko partnerstvo sa Kinezima zavisi od volje druge strane
Daimler: industrijsko partnerstvo sa Kinezima zavisi od volje druge strane
0

Daimler: industrijsko partnerstvo sa Kinezima zavisi od volje druge strane

179
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Daimlera, Diter Ceče, u utorak je poželeo dobrodošlicu Liju Šufuu, predsedniku Geely grupe, kao novom akcionaru, a istom prilikom je i naglasio da će industrijska alijansa zavisiti od toga da li se kineski partner, kompanija BAIC sa time slaže.

“Želeli bismo da na tu temu postignemo konsensuz sa našim partnerom iz Kine,” rekao je Ceče, misleći na BAIC, kinesku kompaniju sa kojom Daimler zajednički posluje u Benz pogonima u Pekingu (Beijing Benz).

“Istražićemo sve mogućnosti, ako je to u liniji sa željama našeg partnera,” naveo je Ceče, dodajući da ceni to što je Li naglasio svoj veoma pozitivan pogled na način na koji rukovodstvo Daimlera vodi poslovanje, kao i optimizam na temu buduće saradnje.

“Bio je to veoma interesantan razgovor sa izuzetno uspešnim preduzetnikom,” rekao je Ceče, naglasivši da su tom sastanku prethodili razgovori u vezi tri glavne oblasti. Radi se o partnerstvu sa kompanijom Volvo, mogućim zajedničkim poduhvatima u Kini, a pričali smo i akcionarstvu. Mi smo se složili u diskusiji da je novi akcionar dobrodošao, a kineski partner je u svojoj objavio, na vrlo lep način, pričao o budućnosti.”

“Nismo verovali da će Li Šufu, u samom početku investicije, kupiti 9,69% akcija,” izneo je Ceče, i dodao da Li nije zahtevao da bude član Nadzornog odbora kompanije.

Prvi čovek kompanije Geely može da podstakne BAIC da obnovi napore da preuzme deo kapitala Daimlera, rekao je Ceče, dodavši da je to bila „spekulativna“ pretpostavka s njegove strane.

BAIC je u prošlosti izjavljivao da je planirao upliv u kapital kompanije Daimler.

 

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments