1. Home
  2. Vesti
  3. Više ne možete kupiti Lamborghini bez električne ispomoći
Više ne možete kupiti Lamborghini bez električne ispomoći
0

Više ne možete kupiti Lamborghini bez električne ispomoći

273
0
Podelite sa prijateljima:

Jedna era u automobilskoj industriji se definitivno završava. Italijanski proizvođač egzotičnih superautomobila koji posluje unutar grupacije Volkswagen, brend Lamborghini je objavio da je rasprodao sve modele automobila pokretane samo motorom s unutrašnjim sagorevanjem, sve do planirane obustave proizvodnje istih. Nakon toga, nudiće se samo verzije s hibridnim pogonskim sklopom, što će reći da više nije moguće poručiti nov Lambo u konvencionalnom, slikovito rečeno, u monogamnom pakovanju.

Ovo je za nemački dnevni list Die Welt izjavio Stefan Vinkelman kao izvršni direktor Lamborghinija. Nije teško zaključiti da su knjige porudžbina za modele Huracan i Urus pune. Znamo da proizvodni planovi kompanije sadrže odrednice o kraju proizvodnje ovih modela i da su ti dani u ne tako dalekoj budućnosti.

Inače, rukovodstvo apeninske marke je najavilo da će u razvoj asortimana hibridnih vozila uložiti najmanje 1,8 milijardi evra, a da će prvenac na tržištu biti 2024. godine. I Urus će se prodavati kao hibird, zapravo, svaki model Lamborghinija bi do kraja decenije trebalo da se ponudi u čisto električnom izdanju.

Zamena modela s motorima s unutrašnjim sagorevanjem onima koji pripadaju klasi  plag-in hibrida će krenuti da se zbiva u 2024. i 2025. godini. Međutim, Venkelman veruje da će čak i hbirdni Revuelto biti raspordat do kraja 2025. godine. Takođe je podsetio da je Lamborghini postigao prodajni rekord protekle godine, a da i ove godine stvari idu „izrazito dobro“.

AutoRepublika

(273)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments