1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Novi Cadillac Escalade-V košta kolikoooooo?
Novi Cadillac Escalade-V košta kolikoooooo?

Novi Cadillac Escalade-V košta kolikoooooo?

1.61K
4
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je oko pola godina od kada je debitovao Cadillac Escalade-V i napisao istoriju kao najmoćniji veliki serijski terenac u istoriji. Sa 6,2-litarskim motorom ispod haube se može pohvaliti sa čak 682 konjske snage i maksimalnih 885 Nm obrtnog momenta zahvaljujući kompresoru. To je dovoljno da ubrza od nule do 100 km/h za 4,4 sekunde, što je fantastičan rezultat za terenac težak 3,5 tone.

Nismo sigurni koliko primeraka američki proizvođač vozila planira da nam ponudi, ali je najavljen takozvani MSRP od 149.900 dolara. Ova četiri slova su skraćenica za „Manufacturer Suggested Retail Price“ ili u bukvalom prevodu cena po kojoj proizvođač preporučuje izložbeno-prodajnim salonima da ga prodaju privatnim kupcima.

Naravno, prodavci posluju kao samostalne firme i samim tim nisu dužne da prate MSRP, pa za one baš retke i specijalne modele, mušterije su uglavnom spremne da plate više.

Niko nije ni očekivao da će biti u stanju da kupi Escalade-V po MSRP ceni, posebno nakon što je prvi primerak prodat na aukciji za 550 hiljada „zelembaća“. Ali ovih dana su počeli da pristižu u izložbeno-prodajne salone i možemo da se uverimo koliko će zaista koštati.

Salon Crestview Cadillac u američkoj saveznoj državi Mičigen poseduje beli primerak za koga traže čak 254.405 najmanjih zelenih novčanica. ‘Ajde navikli smo da vidimo ono 10-15% preko MSRP, ali čak 100 hiljada dolara više je nešto šta sebi mogu da dopuste samo Ferrari, Lamborghini, McLaren i slični egzotici.

Ono šta je možda još više konfuzno je opis koji je napisan pored cene, a to je „GM Employee Price“. Reč je o programu koji je bio popularan pre dvadesetak godina kada su „obični smrtnici“ mogli da kupe vozila General Motorsa po istim popustima koje dobijaju i zaposleni u najvećem američkom automobilskom proizvođaču. Obično bi cifra bila za oko 20% ispod MSRP, ali ovoga puta ne samo da nije manja već je za čak 104.505 dolara veća.

Novinari su pokušali da kontaktiraju salon i raspitaju se za cene, ali su dobili već poznati odgovor da „cene ne mogu da diskutuju preko telefona i zainteresovani kupci trebaju da lično posete salon“. Nisu imali prilike da komuniciraju sa menadžerima, pa tako nismo upoznati da li je o grešci ili Crestview Cadillac zaista smatra da je tolika cena „popust za zaposlene“.

Ali pošto će prodaja biti limitirana na možda svega par stotina jedinica, ne sumnjamo da će potencijalni kupci zaista morati da izdvoje tolike sume novca.

AutoRepublika

(1613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mala je ovo cena. Treba barem duplo 😁

'79 DeVille

Zašto?

Mustang

mercedes gls 63 amg 2022 počinje sa 136,450 $ a ima 603-hp

bojan

mislis da je ovo losije od gls i ovo je opasno vozilo