1. Home
  2. Vesti
  3. Alpine A290 udara na Abarth 500
Alpine A290 udara na Abarth 500
0

Alpine A290 udara na Abarth 500

1.07K
0
Podelite sa prijateljima:

Brend Alpine je pokrenuo svoj ambiciozni proces transformacije u brend električnih vozila. Prvi električni automobil za masovnu proizvodnju stiže 2024. godine i time će francuska marka ući u B segment.

Novi Alpine A290 na Starom kontinentu ima cilj da parira, između ostalih, i električnom Abarthu 500. To će biti čisto električni „džepni“ sportski automobil opremljen najnaprednijom tehnologijom iz Grupe Renault. Kroz Alpine A290_ β, prikazan nam je veoma veran pregled serijskog modela. Međutim, ono što je zaista važno biće u ispod lima. Mislimo naravno na pogonski sistem.

Osim njegovog spoljašnjeg dizajna ili opreme u smislu udobnosti, bezbednosti i povezivanja, glavni ključ će biti tehnički deo. Novi A290 se razvija na bazi električnog Renaulta 5 E-Tech čiji je razvojni proces takođe u toku i koji je bio ključan za Alpine da proširi svoju ponudu električnim automobilom.

Podržaće ga platforma CMF-B EV, posvećena električnim vozilima na baterije. To je ista platforma koju koristi pomenuti električni Renault 5. Dva elektromotora i jedna baterija biće dostupni u asortimanu A290. „Srce“ prvog električnog Alpinea biće nova baterija od 52 kWh sa ćelijama NMC (nikl, mangan i kobalt) koje će isporučiti specijalista AESC Envision.

Pristupni model biće verzija sa motorom ePT-100. Na višem nivou je verzija sa motorom ePT-160 od 218 KS. Neke nove informacije sugerišu da je razvoj buduće treće verzije, još radikalnije, na dnevnom redu koja bi čak ostavila otvorena vrata za ulazak A290 u svet takmičenja. Autonomija A290 biće oko 400 kilometara prema ciklusu WLTP.

Novi A290 će biti spreman da juriša na tržište 2024. godine. Štaviše, u oktobru te godine bi trebalo da počne proizvodnja koja će se odvijati u Francuskoj u objektu Renault Grupe koji se nalazi u Dueju.

Što se tiče cene, to je nepoznanica. Alpine nije dao detalje o tome. Međutim, najnoviji izveštaji sugerišu da će biti potrebno oko 40.000 evra u konfiguraciji sa najvećim performansama.

AutoRepublika

(1071)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments