1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Tourneo Courier Active stiže 2024. sa tri motora SUS
Novi Ford Tourneo Courier Active stiže 2024. sa tri motora SUS
10

Novi Ford Tourneo Courier Active stiže 2024. sa tri motora SUS

583
10
Podelite sa prijateljima:

Početkom proleća, Ford je predstavio novu generaciju modela Tourneo Courier, ambiciozniji i preko potrebniji komercijalni model za plavi oval koji se bori sa Stellantisom za liderstvo među komercijalnim vozilima u Evropi. Američka divizija je ta koja uzima glavni deo kolača, ali francusko-italijanska grupa je uvek tu da uskoči umesto Amera.

U kategoriji lakih komercijalnih vozila, Ford je posvećen tradicionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. A velika novina ovog kombija je dolazak razigranije i posebne varijante, nazvane Ford Tourneo Courier Active. Najavangardniji stil, koji u potpunosti raskida sa prethodnom generacijom, barem u estetskom polju, koja dodatno skreće pažnju u odnosu na konkurenciju.

Ovaj model ima nove halogene farove i veliku rešetku hladnjaka koja se, međutim, ne spaja kroz gornju svetleću traku. Rešetka je obična, sa crnim saćem, poput donjeg usisnika vazduha, lukova točkova, pragova i zadnjeg branika. Čak i aluminijski točkovi takođe odaju dodatni sportski izgled. U poređenju sa ovim, ima dvoja bočna vrata i velika vrata koja omogućavaju pristup prtljažniku, čija zapremina nije objavljena, ali se može povećati velikodušno na preko hiljadu litara preklapanjem naslona zadnjih sedišta sa odnosom 60/40.

Novi Ford Tourneo Courier Active ima malu instrument tablu iza volana i 12-inčni ekran osetljiv na dodir, integrisan u centralnu konzolu kao sredstvo za pristup multimedijalnom sistemu Sync 4, uključujući povezivanje kablovima sa Apple CarPlayom i Android Carom.

Kompanija nije saopštila više detalja o opremi, jer će to učiniti kada se približi termin lansiranja zakazan za sredinu naredne godine. Ono što se zna je da će novi model serije Active biti u ponudi sa 1,0-litarskim trocilindričnim benzinskim motorom EcoBoost sa 100 i 125 KS i dizelom 1,5 EcoBlue.

AutoRepublika

(583)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

OK, nije lose, ovo je upotrebljiv auto. Nije tako sarmantan i lep kao novi elektricni Eksplorer, na dizajnu Turnea trebalo bi jos da se radi. Moje primedbe: – Najvecu zamerku uputio bih za nosace krova – svi su sasvim razlicitih dimenzija i oblika, pravi opticki haos! – Klizna vrata su skupa i teska! – Ogranicavaju dizajn u zadnjem delu jer moraju da klize tik uz karoseriju! – Pruzaju vrlo mali slobodan otvor za ulaz i ako je njihova spoljna sirina puno veca! Vidi sliku sa otvorenim zadnjim vratima. To je neizbezna posledica konstrukcije takvih vrata. – Kakvog smisla ima kombinacija… Pročitaj više »

BB

Koa korisnik kliznih vrata, u stvari ja ulazim na krilna ali često uđem i nazad iz različitih razloga, mora da iskažem duboko neslaganje sa navedenim stavovima 😉: – Cijena, tad kad sam kupovao, Berlingo je bio najopremljeniji i najjeftiniji od bilo čega drugog što sam gledao. Dakle cijena vrata neće narušiti opšti „ftroškovni sklad“ – ulaz jeste nešto uži, ali prilikom izlaska nema ništa da smeta, bukvalno 180 stepeni je slobodno, možeš zakoračiti naprijed, nazad, bočno. Kod krilnih vrqta je obično dostupno 70 – 85 stepeni 😉. – Kombinacija krilnih i kliznih, idealna. Kod Berlinga mi treba manje 40 cm… Pročitaj više »

Matija

OK, prihvatam informaciju, uzivaj! Ono „ko glista“ tesko mogu da zamislim s obzirom na tvoje dimenzije. 🙂 Inace, 2013-14 godine u okviru jednog projekta bavio sam se intenzivno kliznim vratima. Moji zakljucci poticu iz tog doba a do danas se tu nista nije promenilo.

BB

Ja sam 193 i 106 kg, nisam debeo nego imam teške kosti 😉. Oz Berlinga se Izvlačim faktički iz stojećeg položaja, tonznači da odškrinem vrata, praga skoro da nema (3 cm), stopalo isprpuženo. Obrati pažnju na dizajn vrata donji zadnji dio kod Berlinga, trećina vrata na tom dijelu „fali“, t.j. za toliko je veći štok (čvršća karoseria), ali on je pored sjedišta pa ne smeta, tu gdje fali vrata, stopalo samo isklizne. Ako je baš tijesno, kad se otvore klizna vrata, gubi se prednja ivica zadnjih vrata i ostaje ti štok kao granica, ali on je uvučen u odnosu na… Pročitaj više »

Matija

Nisam puno manji, a gustina mase nam je vrlo slicna:
BB ima 55kg/m, tezina po metru visine.
Matija ima 54 kg/m.

Pogledao sam cene: zvanicna ponuda je u rasponu od 26.010 € do 36.300 €. Carwow nudi cak za 22.385 € !!! Dobar auto si izabrao!

moron

„Berlingo“ by Ford …

Jedno vreme, dok sam razmišljao da možda kupim čak i kola iz te klase, „vagao sam“ izmedju Pežo Riftera i Ford Tourneo Courier-a i bilo mi je neverovatno da je Rifter, čak i sa HDI 100 5MT, imao značajno bolje perfomanse nego Tourneo Courier TDCI 120 6MT.

BB

Berlingo ima malo kraće prve tri brzine a četvrta inpeta malo duže. Postoji ta rupa između treće i četvrte ali se brzo navikne. To znači da si brz i dinamičan u gradu a da malo troši na otvorenom pa čak i na autoputu… Ima i dobar obrtni moment. Tako da mu ne treba puno snage da sve odradi kako treba. Sama snaga može biti varljiva, ako se postiže na obrtajima koji se ne koriste (dere se k’o jarac). Recimo nekad smo imali Iveco Turbostar sa 360 konj akoji je pretekao uzbrdo kamion Mercedes sa 530 konja , isti teret, isto… Pročitaj više »

Bungi

Dizajn zadnjeg kraja koji izgleda kao da je udaren od pozadi drugim vozilom, prvi put sam zapazio kod Reno Trafika i nimalo mi se ne dopada.Vertikalna zadnja svjetla jesu praktična i najjeftinije rješenje ali ona ionako visoko vozilo, još više izdižu.Klizna vrata nemaju svrhu u skučenom prostoru ako nisu vozačeva.U suprotnom, kad te neko zagradi na parkingu moraš otvoriti zadnja klizna vrata i malo pentranja do volana.Kad već moraš da planinariš, jer imaš „kulturne“ sugrađane, zašto da plaćaš dodatno dvoja klizna vrata na autu, otvoriš zadnju haubu i“ lagano“ do volana.

Matija

Konkretno i kreativno – mislim na ulaz kroz zadnja vrata! 🙂 Moje iskustvo: dugo sam vozio VW bus T3, koji ima velika klizna vrata. Scena koju nikada necu da zaboravim: parkiram se na santimetar do vozila sa moje leve strane a njegov vlasnik stoji ispred i samo sto ne eksplodira od besa! Ocigledno se pitao kako sada da izadjem. Ja mrtav-ladan ugasim motor, ustanem – i izadjem na srednja vrata! Drugar se samo nasmejao i otisao s mirom! 🙂

BB

Pošto u Berlinga i nema puno prepreka između dva sjedišta, u takvim situacijama ja se prebacim na desno i izađem s druge strane…