1. Home
  2. Vesti
  3. Na internet procurila prva fotografija nove Toyote Tundre
Na internet procurila prva fotografija nove Toyote Tundre
1

Na internet procurila prva fotografija nove Toyote Tundre

159
1
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da je Toyota izuzetno uspešan proizvođač automobila u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom prošle godine je najveći svetski proizvođač isporučio čak 2.085.206 primerka „preko bare“, što je bilo dovoljno za odlično drugo mesto – odmah iza lidera Forda, ali ispred nekih drugih marki, kao što su Chevrolet, Honda, Nissan, Jeep, Ram i ostalih.

Toyotini modeli Corolla, Camry, Sienna, RAV4 i Tacoma su najprodavaniji u svojim kategorijama, ali jedna klasa gde Japanci nikako da stanu na „zelenu granu“ je ona u koju spadaju veliki pikap kamioneti. Od kada je model Tundra debitovao 2000. godine, imao je uspone i padove, a prošlogodišnja prodaja od 111.673 primerka je bila za čak devet puta niža u poređenju sa liderom Fordom F Serije.


Trenutna generacija Tundre je u prodaji još od 2008. godine, uz nekoliko osveženja, a potpuno novo pokolenje treba da stigne u izložbeno-prodajne salone do 2022. godine. Ispred nas je sada prva fotografija koja nam nagoveštava kako bi nova generacija mogla da izgleda.

Fotografija je osvanula na stranici „Cars Secrets“ sajta Instagram, i pokazuje nam dramatičan stil farova sličan onome koji već možemo da vidimo na modernom Cadillacu. Ovakav potez nije baš stran za japanskog giganta koji je u prošlosti pokazao da je voljan šokirati javnosti sa stilom, kao što je slučaj bio sa modelima Prius i Mirai, pa bez obzira da li ga voleli ili mrzeli, nema sumnje da ga svako prepozna na prvi pogled.

Kupac će ponovo moći da bira između dve verzije sa četvoro vrata i to sa kraćim i dužim zadnjim vratima, od kojih će da zavisi i dužina prikolice.

Pored novog dizajna, Tundra će debitovati i s novim benzincem sa šest cilindara. Dok kupci sadašnjeg modela mogu da biraju između dva V8 motora zapremine 4,6 i 5,7 litara, Tundra za 2022. godinu će biti dostupna samo sa novim 3,5-litarskim turbobenzincem. Takav motor razvija 416 konjskih snaga u modelu Lexus LS500, ali nema sumnje da će brojka u radničkom kamionetu bili manja. Neki mediji spominju da će u igri biti i takav benzinac u kombinaciji sa električnim motorom nakon što se novi Ford F-150 Hybrid pokazao velikim prodajnim uspehom.


Nova Tundra bi trebalo da debituje na proleće, a u izložbeno-prodajne salone će stići u ovo doba sledeće godine. Sumnjamo da će nadmašiti konkurenciju iz Forda, Chevroleta/GMC-a i Rama, ali na kraju dana, nije baš ni realno očekivati da Toyota može da dominira baš u svakoj kategoriji.

AutoRepublika

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Toyota u Americi ima mid-size pikap Tacoma slican globalnom Hiluxu, dosta je popularan. Ubedljivo najprodavaniji pikap u toj kategoriji.