1. Home
  2. Vesti
  3. Novi duel Teslinog Modela S Plaid i Porschea Taycana
Novi duel Teslinog Modela S Plaid i Porschea Taycana
3

Novi duel Teslinog Modela S Plaid i Porschea Taycana

181
3
Podelite sa prijateljima:

Duel između Porschea Taycana i Tesle Modela S Plaid dostići će novi nivo za nekoliko nedelja. Rivalstvo između nemačkog i kalifornijskog brenda tipa „koja marka će imati najbrži električni sedan“ nije novost, bilo je nekoliko epizoda koje su uključivale stazu Nirburgring, a ono će uskoro dostići novi nivo. koji, naravno, neće biti poslednji.

Prošle jeseni, Porsche je iznenadio na nemačkoj stazi sa zverskim Taycanom oplemenjenim vrhunskim aerodinamičkim rešenjima, ukazujući na grublju verziju koja će doći sa fejsliftingom koji se, u isto vreme, sprema. U pitanju je novi Taycan Turbo GT sa 1000 konjskih snaga, pri čemu je razlika između Turba GT i Plaida dvadesetak konja.

Tesla zna da je Porsche Taycan Turbo GT u razvoju, i znaju da pretenduje da bude kralj na tržištu električnih automobila, zbog čega su u Tesli odlučili da javno objave dolazak poboljšanja svog vodećeg modela. Zvaće se „Track Pack“ i takođe će imati niz dodataka kako bi održao svoju vladavinu.

Nove kovane alu felne od 20 inča postavljene na gume dimenzija 285/35 R20 napred i 305/30 R20 pozadi biće prave zvezde, zajedno sa snažnijim kočionim sistemom, sa ugljenično-keramičkim diskovima većeg prečnika i 6-inčne čeljusti sa četiri klipa, pored posebnih pločica i kočione tečnosti za kola. Što se tiče performansi, povećana je maksimalna brzina na 322 km/h, a do stotke „će da stiže“ za manje od dve sekunde.

Možda budući Taycan Turbo GT neće preći magičnu granicu od hiljadu konjskih snaga, , ali Nemci su pravi majstori aerodinamike i male mase i mogu savršeno da pobede Teslu. Amerikanci su ovu važnu novinu, u principu, najavili samo za SAD, mada nije isključen ni njen dolazak u Evropu.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ono sto Porse ima a Tesla nema to je 70 godina iskustva na trkackim stazama. Videcemo!

Renault Terminator

Ðe će skalamerija na premiuma,Porsche je stroj.

Laki

Tako je junače.