1. Home
  2. Vesti
  3. Renault izmešta sedište iz Bulonja kako bi suzbio rashode
Renault izmešta sedište iz Bulonja kako bi suzbio rashode
0

Renault izmešta sedište iz Bulonja kako bi suzbio rashode

241
0
Podelite sa prijateljima:

Renault će tokom sledećeg leta napustiti višedecenijsku centralu u Bulonj-Bijankuru kako bi se preselio na novu lokaciju, i dalje unutar regije Ot-d-Sen. Osoba koja obavlja ulogu portparola francuske kompanije je najavu selidbe iz mesta gde je sedište firme duže od dvadeset godina, obrazložila željom da se smanje troškovi. Priču s portparolom Renaulta su inicirali iz redakcije Reutersa.

Buduća centrala će biti organizovana na ekonomičniji način i biće više prilagođena aktivnostima koje su vezane za rad na daljinu. Renault će poslovni prostor uzeti u zakup, a u fizički posed nekretnina će ući onda kada zdanje bude dobilo građevinsku dozvolu, dodao je glasnogovrnik.

Proizvođač automobila želi da do 2025. godine prepolovi broj tercijarnih lokacija u regiji Il-d-Frans, na koji način bi trebalo da se rashodi snize za najmanje 60 miliona evra godišnje. Galska grupacija koja je zabeležila istorijski visok gubitak za prošlu godinu od osam milijardi evra, pokrenula je radikalan plan štednje kojim je predviđeno i ukidanje izvesnog broja radnih mesta, a sve kao rezultanta optimizacije procesa u fabrikama i kancelarijama golemog konglomerata.

Prema procenama koje je izneo glasnogovornik kompanije, ispostavlja se da je petina nekretnina u vlasništvu kompanije neiskorišćena, što je podatak koji je bio na snazi i pre izbijanja globalne zdravstvene krize, što otkriva višegodišnju nesavršenost sistema Renaulta.

Još uvek aktuelna centrala Renaulta

Inače, Renault se uselio u aktuelno zdanje koje igra ulogu centrale, i koje je prepoznatljivo po zakrivljenoj fasadi i pogledu na Senu, još 2000. godine, u osvit ere Karlosa Gona. Međutim, Gon danas nema nekadašnji ugled i svi smo svedoci s kakvim optužbama je suočen. Kao posledica toga, već duže od godinu dana se na čelu grupacije nalazi Luka de Meo.

Pre nego se uspokoje na novoj lokaciji centrale kompanije, rukovodeći kadar će se razmileti po ostalim Renaultovim zgradama u Bulonj-Bijankuru. Inače, sam proizvođač je vezan za ovu konkretnu lokaciju jer je osnivač firme, Luj Reno (Louis Renault) montirao svoj prvi automobil u 1898. godini, i to u radionici u obliku kabine.

Francuska grupacija Renault je nekada bila vlasnik celokupne južne strane Bulonj-Bijankura, a u međuvremenu je srušila i jednu fabriku u Il Seguinu, što se zbilo 2004. godine. Jedna od prvih istorijskih zgrada u Bulonju je tokom prošle 2020. godine stavljena u ponudu.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments