1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Najmoćnija Škoda Citigo je dizelaš s pogonom na sve točkove
Najmoćnija Škoda Citigo je dizelaš s pogonom na sve točkove

Najmoćnija Škoda Citigo je dizelaš s pogonom na sve točkove

2.62K
4
Podelite sa prijateljima:

Na tržištu tjuninga s vremena na vreme se pojave projekti koji se mogu opisati samo kao bizarni i, pre svega, neočekivani. Na primer, u Velikoj Britaniji je jedan vlasnik Škode Citigo odlučio da potpuno transformiše svoj mali automobil kako bi ga pretvorio u pravi projektil.

Ako nešto karakteriše eutanazirani Škodin gradski automobil, to je njegov ležeran dizajn. To je efikasan i mali automobil za vožnju po velikim gradovima Starog kontinenta. Ono što niko nije očekivao je da se u njemu krije snažan karakter. Konkretni primerak iz ove priče je pretrpeo dugačku listu modifikacija.

Opremljen je aluminijumskim felnama od 17 inča koje otkrivaju kočione čeljusti obojene crvenom bojom kako bi se stvorio kontrast. Bočni prozori su takođe modifikovani, ugrađen je zadnji krovni spojler koji se ističe.

Na prednjoj strani se nalazi nekoliko elemenata koji otkrivaju važna dešavanja u delu mehanike. Na haubi je ugrađena ventilacija i jedna od komponenti iz motorskog prostora se vidi na prednjem braniku.

Unutrašnjost je pretrpela potpuni remont i sada ima atmosferu trkačkog automobila. Svaki element i/ili komponenta koji nije potreban je uklonjen. Na primer, zadnja sedišta. Takođe poseduje nova trkačka sportska sedišta, novi volan i ima kavez sa, prema rečima vlasnika, specifikacijama FIA.

Sve ove modifikacije su veoma važne. One najbitnije su ispod haube gde se nalazi snažni 2,0-litarski dizel motor TDI. Podešen i/ili nadograđen blok sa, između ostalog, turbo punjačem marke Garrett. Blok razvija „sigurnu i zdravu“ snagu od 274 konjskih snaga. Ističe se da je sposoban da izbaci maksimalnu snagu od 366 „konja“ i 563 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

S druge strane, dok je originalni Citigo bio na tržištu isključivo sa pogonom na prednje točkove, ova jedinica ima sistem pogona na sve točkove sa diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem Quaife. Snaga i moment se prenose preko šestostepenog manuelnog menjača. Podsetimo se da je Citigo bio na tržištu samo sa benzinskim motorima, u verziji na dva goriva (CNG) i u čisto električnoj varijanti.

Ovaj posebni Citigo je stavljen na prodaju preko portala eBay po ceni od 17.475 evra.

AutoRepublika

(2620)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sad je pravi gradski automobil 😀

BB

Trebali su napisati performanse ovog čuda. A cijena nije velika za ovolike prerade…

Matija

Kaze se: „ljubav je slepa!“ Ovaj zaljubljenik mehanike ne pita sta kosta ovakva prepravka! 🙂

Matori

Bilo bi zanimljivo odvesti ovo kod nas na tehnički pregled.