1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Citroen C3 Aircross s dva ili tri reda sedišta
Novi Citroen C3 Aircross s dva ili tri reda sedišta
3

Novi Citroen C3 Aircross s dva ili tri reda sedišta

2.09K
3
Podelite sa prijateljima:

Poznati nam kompaktni SUV nazvan Citroen C3 Aircross se sklapa u Španiji od 2017. godine, i njegov životni vek se polako približava kraju. Novi model je skoro spreman za debi, ali će taj događaj u Evropi biti upriličen nešto kasnije, dok je novi Citroen C3 Aircross juče debitovao u Indiji.

Za te namene je upodobljena pojednostavljena i prilagođena verzija.

Aircross se preselio na modularnu platformu CMP (Common Modular Platform), a ista je naširoko usklađena s indijskim hečbekom po imenu Citroen C3. Zajednički su čak i neki elementi spoljašnosti, pa tu možemo navesti prednju rasvetu, haubu ili ručice za otvaranje vrata.

A opet, karoserija SUV-a je i dalje osobena, pa pruža uvećane otvore za vrata, proširene blatobrane i kompletno originalnu stražnjicu, da i ne pominjemo plastične karoserijske dodatke. Točkovi integrišu felne prečnika 17 inča.

Međuosovinski razmak noviteta je na nivou od 2.671 milimetra spram 2.604 mm starog evropskog Aircrossa. Ukupna dužina je dosegla 4,32 metara umesto nekadašnjih 4,15 metara, pošto je indijska opcija, u skladu s afinitetima tamošnjih kupaca izdužena kako bi mogla da se smeste tri reda za sedenje. Istini za volju, na krajnjem „jugu“ mogu da se voze samo dečica, a ako i njih smestite tamo, u gepek mogu da stanu samo njihove krštenice, i to ako nisu A3 formata 🙂

Kompanija je deklarisala zapreminu prtljažnika u svakom scenariju, pa tako kaže da kada je treći red sedišta sklopljen, onda zapremina meri 511 litara. Bazična verzija petoseda daje 444 litara zapremine smeštajnog kapaciteta u gepeku, onda kada se iz matematike isključi donja sekcija prtljažnika.

Na plafonu, između prvog i drugog reda za sedenje se nalazi blok s odvojenim otvorima za ubacivanje vazduha usled rada klima uređaja, a poseduje i dodatni ventilator. Ali, indijski SUV bi trebalo da ima samo krajnje pojednostavljeni sistem klimatizacije.

Prednji deo kabinskog prostora je u velikoj meri unificiran s indijskim hečbekom zvanim C3, s tim da krosover poseduje sedmoinčni kolor displej sa iscrtanim skalama umesto monohromatskog digitalnog instrumentacionog klastera.

Novajlija pruža i multimedijalni sistem s ekranom dijagonale 10,25 inča. Osnovni paket opreme uključuje stavke poput sledećih: ABS, elektronska kontrola stabilnosti i kamera za praćenje zbivanja iza vozila.

Indijski Citroen C3 Aircross je ponuđen samo s jednim pogonskim sklopom i to trocilindarskim turbobenzincem zapremine 1,2 litre. Razvija 110 konjskih snaga i najviših 190 Nm obrtnog momenta, a funkcioniše u tandemu sa šestostepenim ručnim menjačem. Kasnije bi trebalo da se u katalogu nađe i verzija s automatskom transmisijom marke Aisin, a i gasna modifikacija.

Kako god da se odabere gore pobrojano, pogonski točkovi ostaju prednji, dok verzija s formulom 4×4 ne egzistira čak ni u planovima uprave dvostrukog ševrona. Deklarisan je klirens od 200 milimetara.

Aircross za indijskog kupca će biti sklapan u istoj fabrici u Tiruvaluru, gde se inače montira i obični heč C3. Početak procesa masovne proizvodnje je viđen u trećem tromesečju ove gdoien, dok je stepen lokalizacije zamišljen na nivou od 90%! Doduše ne „od odmah“, već od nekog trenutka u budućnosti.

Ovaj SUV će se na lokalnom tržištu nadmetati s modelima zvanim Hyundai Creta, Kia Seltos, Suzuki Grand Vitara i Volkswagen Taigun. Skoro identičan model ovome će se do kraja godine proizvoditi i u Brazilu, a biće predmet slanja na tržišta Južne Amerike, s tim da će se nuditi samo verzija koja omogućava prevoz do pet osoba. Za evropski Aircross, moraćemo da počekamo malo, kako i rekosmo u uvodu…

AutoRepublika

(2093)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, 307 SW je bio dug malo manje od 442 cm i sa Wb 2.708 mm je bio veoma korektan sedmosed ( poređenja radi, Seat Altea XL je imala Wb od samo 2.578 mm ).
Tako da verujem da će i ovaj C3 AirCross ( sa 10 cm većim Wb od XL Altee ) biti korektan sedmosed. Naravno, sa podignutim trećim redom gepek će biti smešan.

Izmenjeno 11 meseci pre od strane moron
Bungi

Na unutrašnjosti zadnjih vrata i haube prtljage go lim.?Nekad je to Citroen radio mnogo pažljivije.Nije ni čudo što ih mnogi danas doživljavaju kao francusku Dačiju.