1. Home
  2. Prezentacije
  3. Druga restilizacija Changana CS75 Plusa donela i hibridno izdanje
Druga restilizacija Changana CS75 Plusa donela i hibridno izdanje
0

Druga restilizacija Changana CS75 Plusa donela i hibridno izdanje

179
0
Podelite sa prijateljima:

Iza nalepnice na kojoj piše Changan CS75 Plus se krije druga generacija krosovera CS75 a koji se po prvi put pojavio u javnosti u 2019. godini. Prva modernizacija se zbila pre oko osamnaest meseci i bila je poprilično temeljna. Tada je izmenjen stil vozila, pojavio se i novi enterijer, dok je oprema unapređena. Međutim, tvorcu vozila se to nije učinilo dovoljnim, pa je ponovo posegnuo za izmenama.

Ovaj put, Changan CS75 Plus je umereno ažuriran.

S leva na desno su prikazane verzije ovog modela iz 2019, 2021. i 2023. godine

Ovoga puta predmet izmena nisu bili elementi karoserije, prednje i zadnje svetlosne grupacije, ali su zato novi prednji odbojnik i maska hladnjaka lišena okvira, zaslužni za efekat izgleda taze „sedamdesetpetice“ u duhu ostalih modela iz prestižne palete vozila brenda, a kojoj je dodeljeno ime Uni.

Važno je ovde reći, a čini nam se da je u potpunoj suprotnosti s opštim trendom, alternativni spotrski dizajn više nije predmet ponude, pa je celokupna paleta raspoloživa s, praktično identičnom njuškom.

U zadnjem braniku se nalazi novi pseudo-difuzor, dok su i naplaci modernizovani. Novo perje je donelo i za santimetar dužu školjku vozila, pa je sada ukupna mera po ovoj osi na nivou od 4.710 milimetara. U isto vreme, nije bilo nikakvih izmena u kabini. Naravno, ako zanemarimo pojavu novih verzija kabine, u zavisnosti od stila obrade. Čeoni panel dolazi s duetom identičnih ekrana. Svaki nudi dijagonalu od po 12,3 inča.

Dva su turbobenzinca raspoloživa kao alternative za pogonski sklop. Jedan poseduje zapreminu od litru i po, dok je drugi dvolitarski. Slabiji nudi 188 konjskih snaga i 300 Nm najvišeg obrtnog momenta, dok drugi pruža 232 konjske snage i 390 Nm.

Obe ljute mašine sarađju s osmostepenom automatskom transmisijom marke Aisin, a raspolažu s prednjom osovinom kao pogonskom, bez ikakve naznake ideje da bi mogle biti ponuđene verzije s pogonskom formulom 4×4. Ali, zato je u gami osveženog SUV-a, po prvi put ponuđen priključni hibrid. Pogonski sklop je isti kao kod krosovera s oznakom Changan Uni-K, i nosi indeks iDD.

Changan CS75iDD

Ovakav hibridni stroj uključuje „uštrojeni“ turbo motor s odrednicom 1.5 (170 konjskih snaga i 255 Nm maksimalnog obrtnog momenta), i trakcioni elektromotor sa 150 „konjića“ i 330 Nm. Taj je integralni deo šestostepenog automatskog menjača. Ukupna moć ovako koncipiranog pogonskog sklopa „ne prevazilazi 300 konjskih snaga“, ali pogon je i dalje prednji.

Najviša brzina kretanja opisanog hibrada iznosi 200 km/h. Takav krosover će se moći kretati i u bešumnom režimu, ali nemamo pojedinosti. Sve specifikacije će se pojaviti kasnije, a i logično je, hibirdi kreću s prodajom tek tokom dugog i nadamo se ne pretoplog leta.

S druge strane, restilizovani krosoveri pokretani benzinskim motorima već mogu biti predmet porudžbine na teritoriji Narodne Republike Kine. Cene im se kreću u rasponu od 18 do 22 hiljade američkih dolara. Ako dođu u Srbiju dakle, a sudeći po iskustvima s, na beogradskom sajmu, prezentovanim modelima iz Kine, ovdašnja cena će im biti bezmalo dvostruka u odnosu na originalnu.

Da se vratimo mi kineskoj priči, pa da kažemo da su obe predrestilizacijske verzije, začudo i dalje u ponudi. Pričamo o onima s prve ilustracije u tekstu, iz 2019. i 2021. godine! Koštaju nešto manje, kreću od kote na kojoj piše 17 hiljada zelembaća. Ovaj Changan će se prodavati i u Ruskoj Federaciji. To je izvesno, ali se ne zna koja će se od tri aktuelne verzije istog modela nuditi braći s istoka.

AutoRepublika

(179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments