1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW Serije 5 i električni i5 debituju 24. maja
Novi BMW Serije 5 i električni i5 debituju 24. maja
13

Novi BMW Serije 5 i električni i5 debituju 24. maja

3.08K
13
Podelite sa prijateljima:

BMW već neko vreme razvija osmu generaciju Serije 5. Konačno će biti predstavljena u trećoj dekadi narednog meseca u električnom i konvencionalnom izdanju. Tačan datum je 24. maj.

Još uvek nema previše detalja ni o „petici“ ni o verziji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Ti detalji bi trebalo da stignu do predstavljanja. Međutim, zna se da će proizvodnja početi ovog leta sa datumom puštanja u prodaju koji je zakazan za naredni oktobar. BMW će proizvoditi model sledeće generacije u svojoj fabrici u Dingolfingu u Nemačkoj.

Tokom vožnje prototipa, kolege sa portala Motor1 su saznale da će BMW u početku lansirati i5 u dve konfiguracije – osnovni eDrive40 i M60 xDrive. Početni model će imati jedan motor postavljen pozadi koji proizvodi 335 konjskih snaga. M60 je moćniji sa postavkom sa dva motora koja stvara 590 KS. BMW nije otkrio brojke obrtnog momenta ni za jednu od verzija. Kompanija je takođe odlučila da ne otkrije kapacitet baterije ili njen domet, ali cilja na 475 km u verziji eDrive40.

Novi i5 će doći prepun tehnologije kao što je pomoćnik na autoputu, koji sada omogućava vožnju bez ruku. Sve što treba da uradite da biste promenili traku je da pogledate u odgovarajući retrovizor. BMW serije 7 će dobiti ovu funkciju putem bežičnog ažuriranja kada Serija 5 bude puštena u prodaju ove jeseni.

Ako čista električna energija nekome nije izbor pogona, BMW će ponuditi seriju 5 sa motorom SUS, plug-in hibridom i elektrifikovanim pogonom. Očekuje se da će M5 debitovati (znatno kasnije) sa hibridnim plug-in pogonom koji generiše ogromnu količinu snage. Čini se da će taj pogon biti pozajmljen iz BMW-a XM Red Label, u kojem snaga ide i do 738 KS.

AutoRepublika

(3080)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboy

A gde su slike kamuflirane petice??
Videh neke i samo se plašim da se ispod prednje kamuflaže ne kriju ogromni neki zubi..
Unutrašnjost je čista katastrofa sa televizorima u nizu.
Mašta dizajnera na nivou amebe.

Renault Terminator

Ja nisam autor teksta…pa ne polažem nikakvim pravima😁…evo ga na ringu M5 G90
https://youtu.be/ixiV0dweJGk

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Renault Terminator

Odmah BMW poklapa Mečkinu E kalsu…

Laki

Šta će nam novi kad je aktuelni prelijep?

BB

i5 odavno postoji 😉
http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?t=6710

ja mu dao ime 🙂

Laki

😂

BB

Inače odlično odrađen auto 👏

Matija

Dobro izgleda, pravi BMW! Izgleda da su Domagoju Dukecu zabranili pristup ovom modelu… 🙂

Matija

Ovde su slike maskiranog:

https://ecomento.de/2023/04/26/bmw-elektro-5er-bietet-herausragendes-fahrerlebnis/

Pogled sa strane pokazuje lepe proporcije! Nesto radikalno novo kod BMWove petice nije moguce jer se neguje tradicionalna forma i neupadljiv prelaz iz jedne u drugu generaciju.

Laki

Tako je junače.

MRN

Kako je moguće da novi BMW serije 5, onaj električni, npr. onaj bazni sa 340 ks, ima lošije ubrzanje od „đipa“ X7 sa dizelom od 340 ks ? Razlika je sitna, ali, postoji ( 6,0 / 5,9 sekundi ).

Ipak je ta strujna petica i lakša oko 250 kg od X7 40d xDrive? A i sa znatnom razlikom čeonih površina, aerodinamikom …

Zašto „strujaši“, čini mi se, ako su uporedive maksimalne snage kao SUS verzije, imaju lošije ubrzanje ?

Renault Terminator🇷🇺Z

Išao danas da montiram zimske gume i na putu do vulkanizera pretekne me u fabričkoj maskirnoj šemi nova BMW 5-ca G60.
To je prvi put da vidim novi G60..i to baš iz dve generacije starije 5-ce F10🙂

https://youtu.be/wzoUXYBcHxw?si=mUgZZ95uSyRx_U1Q