1. Home
  2. Prezentacije
  3. Temeljno podmlađen Renault Clio
Temeljno podmlađen Renault Clio

Temeljno podmlađen Renault Clio

6.99K
102
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je malo više od četiri godine od trenutka kada Renault je premijerno prikazao petu generaciju Clija, a sada je očito došao trenutak da svetlo dana ugleda i supermini zategnutih bora, kako i dolikuje, negde po sredini životnog ciklus. Tako će ostati svež i dostojan daljeg nadmetanja s konkurentskim modelima među kojima se posebno ističe trio predvođen Volkswagenom Poloom. Trojac dopunjuju Škoda Fabia i SEAT Ibiza.

Konstruktor se opredelio za temeljno zatezanje bora imajući u vidu da je potkompaktni hečbek kompletno preuređen s prednje strane posmatran, pa sada nudi tanje farove i proširenu masku hladnjaka, sada sa šarom preslikonom sa šahovske table.

Sada se dnevna svetla nastavljaju i kada dođu do odbojnika gde dobijaju oblik uspravnog poluromboida, ostavljajući utisak polovično izraženog logotipa Renaulta, a koji dolazi s finišom od brušenog hroma. Interesantno, francuska marka se potrudila da jasan i jednostavan dizajn zadnjih signalnih grupa vrati u modu.

Dodatno, difuzor sada može biti predstavljen na jedan od šest stilskih načina, zavisno od paketa opreme i činjenice da li se radi o hibridu, ili ne. Slike ilustruju verziju Esprit Alpine, koja ne mestu vrha ponude smenjuje nekadašnji paket RS Line.

Renault nudi osvežen Clio s izborom pet različito stilizovanih felni prečnika do 17 cola, a svi oni nose aktuelni korporativni logotip izbrušen u aluminijumu. Ako se opredelite za pakete Esprit Alpine ili pak Techno, dobijate i antenu za radio uređaj u obliku ajkulinog peraja. Boje karoserije obuhvataju i nijanse s komercijalnim nazivima Arctic White, Platinum Gray, Black Pearl Black, Iron Blue, Decir Red, Valencia Orange i novu troslojnu po imenu Rafal Gray.

Enterijer je u velikoj meri nasleđen ali su upotrebljeni novi, pomodarski, pardon održivi materijali. Zapravo, ne možete ni kupiti novi Clio koji bi ponudio detaje u putničkoj kabini koji su presvučeni prirodnom kožom. Umesto toga dobijate sedišta koja su presvučena organskim materijalom s vlaknima od poliestera. Takav materijal je dobio indeks TEP. Isprsite li se i pazarite Esprit Alpine, maleni heč će dobiti više sportska prednja sedišta s boljom bočnom podrškom.

Priča o današnjim automobilima bez priče o tehnološkim rešenjima nije moguća. Digitalni instrumentacioni klaster stiže s ekranima od 7 i od 10 inča, dok su oni osetljivi na dodir dostupni u konfiguraciji od 7 i 9,3 cola. Podržani su bežični interfejsi Android Auto i Apple CarPlay, a tu je i ugrađena navigacija, kamera sa radijusom prikaza od 360 stepeni. Dostupno je čak dvadeset sistema vozačke asistencije. Među njima se ističu prilagodljivi tempomat s funkcijom „stani-kreni“, a tu su i sve funkcije koje predviđa nivo 2 autonomne vožnje.

Paleta upotrebljenih pogonskih sklopova uključuje očekivane jedinice, počevši od atmosferskog trocilindraša sa 65 konjskih snaga (47 kW) i 95 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Pogon je prednji dok je menjač s pet stepeni prenosa koji se biraju ručnim putem. Isprsite se više i dobićete takođe jednolitarski benzinski trocilindraš, ali ovaj put s turbo asistencijom. Zato i ima 90 „konjića“ i 160 njutn metara. I menjač je bolji – iako ručni, pruža stepen prenosa više od onog uvodnog.

Najpoželjniji pogonski sklop nosi indeks Clio E-Tech Full Hybrid 145. Kombinuje atmosferski 1,6-litarski četvorocilindraš s parom električnih motora i pakovanjem litijum-jonskih baterija kapaciteta 1,2 kWh. Kako mu i ime nagoveštava, nudi zavidnih 145 konjskih snaga (105 kW), koje do podloge stižu putem transmisije bez spojnice, ali s dve brzine za režim EV, kao i četiri stepena prenosa kada se radi o motoru s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Renault takođe prodaje i revidirani Clio s trocilindarskim turbo motorom koji radi na tečni naftni gas (TNG). U tom izdanju je autonomija oko hiljadu kilometara, sve uz pristojan obrtni moment od 170 njutn metara (kada je agregat u zenitu moći), što se zbiva s početkom na 2.000 o/min. Novajlija u ovom izvođenju emituje za 8% manje CO2 u poređenju s ekvivalentnim benzincem.

Nekom će možda biti iznenađujuće, ali drago nam je da dizel nastavlja da živi u ovom Renaultu za modelnu 2024. godinu. Nosi indeks Blue dCi 100 i promoviše poznatu jednoipolitarsku jedinicu s više nego dovoljnih stotinu konjskih snaga i najviših 260 njutn metara. Motor je uparen sa šestobrzinskim ručnim menjačem.

I tako, nakon promocije ovog superminija, još manje nam je jasna odluka plavog ovala da iz ponude povuku Ford Fiestu. Bio bi to odličan duel u ovoj B klasi.

AutoRepublika

(6988)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

102 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

E ovo je auto.Jest da su motori katastrofa,sem ovog 1.5 dCi al ajd sad,očigledno da kod Renaulta ne može sve da bude idealno,uvijek nešto fali i onda se čude što ne ide prodaja…

Bungi

Stvarno, taj 1.0 troklipni je slab.1.6 16v je bio zakon.Unutra i spolja je više nego odličan.Pun pogodak!

BB

Slab za šta?
Možda bih mu mogao zamjeriti kulturu rada, ali snagu za svakodnevne aktivnosti, ne mogu…

moron

Pa, ima Renault na svojim policama i 1,0 TCE od 110 i 115 ks, sa 220 Nm, malo li je ?

Renault Terminator

Troklipnjača je za kosilice i multikultivatore…za automobile ne.

BB

Znači taman za Renault 😜

Renault Terminator

Taman je i za BMW…kako neće biti za Renault😂

moron

Zaista ne razumem toliko nipodaštavanje motora sa 3 cilindra. Oni imaju veoma dugu tradiciju, do sada su se i dokazali u eksploataciji ( i pokazali da nisu ništa lošiji od 4 cilindraša ), a zavisno od varijante snage, mogu da pružaju i veoma lepe perfomanse. Mada, kako ti se danas trenira strogoća od strane „milicije“, i u ovom tekstu pominjani 1,0 SCe od 65 ks ti je „puna šaka brade“.
Par puta sam ga vozio na rent a caru ( Podgorica – Cetinje – Podgorica ) i mogu da ti kažem da sam stizao tamo gde sam krenuo.

s mile

Siguran sam da se sećaš kada su krenuli 1.6L dizelaši, tj počeli da menjaju npr 2.0, ili 1.9L.

Loše je to, ne može to da traje, slabo je to, krš… itd… a vremenom legoše na rudu svi sa 1.6L dizelom.

Isto sada sa malolitražnim turbo benzincima, i 3 klipa.

Da, početni modeli su bili probematični, ali se vremenom ispeglalo. Traju oni sasvim dovoljno, i fino rade. Naravno uz dobro i redovno održavanje.

Vremena su takva, sve je jednokratno, i teži se tome da dok traje, traje, nema neke popravke, već menjaj, za novo.

Dragan

Današnji motori mahom i jesu krš, ali ne zbog smanjivanja kubikaže.

J4ZZ3R

Stižeš ti i biciklom iz Herceg Novog do Njeguša 🙂
kandidujem tvoj komentar za najhrabriji komentar godine. Žulijan Asanž ti nije ravan 🙂

moron

Istina je i to, ali, ipak je samo oko 1.000 metara visinske razlike izmedju HN ( i Kotora) i Njeguša, pa to zato i nije nikakav problem za jeftilen bajs koji ja vozim. Ali, veruj, može sve to čak i bolje i lakše da savlada i svaki 1,0 SCe 😊 Ma, čak i Twinair iz Fiata 😊

Renault Terminator

Daj mi bilo koju novu ispod čekića troklipnjaču,nebitno čiji proizvođač..od Linza do Beograda u jednom pravcu napraviću od njega kašu. Renault motor,četri cilindra 1.2 8v 58ks ili 54ks nebitno..auto natovaren full,što stavrima,što ljudima…135-140km/h na 4000 obrtaja i malčice više..konstantno tako do Beograda i nazad gdje je god moguće ići tom brzinom i tako dve godine svaki mjesec jednom!!!Tad taj motor je imao iza sebe 16 godina tada!!!!Kap ulja od servisa do servisa nije trošio.Koja troklipnjača to može da izdrži?Ni jedna brate. Da ne spominjem Renaultove 1.2 16v,1.6 8v i 1.6 16v,2.0 8v,2.0 16v…to su motori za koje moraš da budeš… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Vidi, ja sam vozio jednu Hondu 80k četiri i po godine, nikad grama potrošila nije niti se zakašljala, a tovario celu porodicu, 5 bicikala i krovni kofer… vozio i c3 1.2 turbo godinu dana, 15k, išao kao zmajček, a za TCE90 i je zmaj… Pežo 2008 dve i po godine, 45k, on je srknuo pola litre za tih 45k a isto se tovari kao magare… ovi Fordovi Ecoboost prelaze po 200k, a Ford ne važi baš za premium proozvođača motora…. Toyota ga metnula u Yaris GR, BMW u seriju 1 i 2, mislim da i trojku možeš da kupiš sa… Pročitaj više »

Renault Terminator

Nije problem dal on ide,naravno da ide kada mu stave turbinu.Atmo 4 cilindra ide i bez turbine a tek sa turbinom leti bolje nego sve i jedna troklipnjača. Problem je pouzdanosti i izdržljivosti.A tvoje je iskustvo upravo ono što sam napisao za troklipnjaču,godinu-dve i riješavaj se,ni 50.000km nisi napravio sa njima a novi automobili i 100% ih nisi vozio na 90% njihovih mogućnosti.E vidiš,ja tako koristim motor čim dostigne svoju radnu temparaturu,ne štedim ga ni malo.Clio je bio star 16 godina,max brzina mu je 156km/h,Linz-Beograd-Linz pun ko šibica,135-140km/h na preko 4000 obrtaja i tako 8-9 sati konstantno.Nije nov auto,auto star… Pročitaj više »

BB

Pitaj Kreše iz Imotskog koji je najgori BMW motor, vjerujem da nije sa tri nego sa četiri cilindra 😜..

A to da vozim 50000 km, sa ovakvim načinom vožnje, ja bih Mokku trebao derati još 50 godina 😜🤣😂, znači trebao bih slušati Bebeka… https://youtu.be/SguzKkEUJeo
Nije loše 😜

Renault Terminator

Krešo je bre najveći ljubitelj BMW,onaj skriveni😁…

moron

Imam trenutno „u garaži“ poslovnu fobiju, 1,0 TSI 95, 2018, sa 166 hiljada km „u nogama“.
Ulje se ne dosipa izmedju dva redovna servisa ( 15 hiiljada km ).
Znam je od rodjenja, jer sam je ja izvezao iz salona.
Koliko ja mogu da procenim, motor radi kao i prvoga dana.
Tako da nisi u pravu za to da ćeš da spališ svaku troklipnjaču ( „od Linza do Beograda u jednom pravcu napraviću od njega kašu“ ).

Renault Terminator

Daj mi je,pa ćeš da vidiš hoće li do Linza doći…

bivsi ljubitelj francuza

Ima ljudi koji su u stanju i nakovanj da pokvare.

Renault Terminator

Ima,ima…

BB

Ma nisam ni ja htio troklipnjaču ali mi uvališe 🤣😂🤣.

Ali ne razumijem zašto bi skašio troklipnjaču a stari četverocilindraš bi normalno išao?
Nesporno je da postoje auti koji bolje podnose brzu vožnju ali to je do namjene auta a ne do broja cilindra…
Evo probaj skašiti ovu troklipnnjaču https://youtu.be/MsXRIEZ1qGE
😜😂🤣

Kod Mokke bih volio da ima malo veću kulturu rada (nije loš, da se razumijemo, ali može bolje), ali na performanse nemam primjedbi, dobro to vuče i dobro vuče iz raznih obrtaja…

Renault Terminator

Kada nisi otvorio haubu kada si kupovao auto😂.
Pa vrti opterećenu troklipnjaču preko 4000 obrtaja 8-9 sati…svaki atmo motor sa 4 cilindra (bar Renaultov) bez problema će da izdrže to i trajaće decenijama kao i što traju dan danas i ljudi ih gone.

BB

Nisam kupovao 😜

moron

Evo, vidi ova dačija, 0,9 Tce 90 ks, 3 cilindra, sa 250 hiljada km.

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21505823/dacia-logan-09-90ks?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Da li se „raspala“? Motor?

Takvih 3-cilindraša na oglasima ( i sa daleko većim kilometrima „u nogama“ ) imaš koliko hoćeš.

Dragan

Sudeći po stanju prednjih tablica, ovaj je pravio kaše od mušica. 😁

BB

I još ga mijenja za jeftinije 😀

Dragan

Od dačije samo golf može da bude skuplji u zameni. 😁

Renault Terminator

Jest,koliko je ulja popila i propišala i generalki odrađeno?
Nemam ja ništa protiv,svako za svoj novac neka kupuje ono što misli da mu je najbolje.Nekome je troklipnjača ok i vrhunac ineženjeringa,za mene nije niti će ikada to biti.Tako da samo izvolite,kupujte i uživajte🙂.Ja,ne hvala,za mene to nije motor za automobil.

moron

A, da te pitam, koliko su zla svojim vlasnicima napravili neki 4-cilindrični motori? Iz koje god hoćeš čestite kuće …

Renault Terminator

Meni nisu nikada.Čak sam imao u vlasništvu i najgori mogući motor sa 4 cilindra 1.2TCe 115 pa mi ni on nije pravio problem.. a znamo svi kakva se sva halabuka digla oko tog agregata. Motori sa 4 cilindra su još uvijek u daleko većem broju zastupljeni u upotrebi nego troklipnjače,tako da je prosto logički da ih ima više u kvaru nego troklipnjača,ali proporcijalno su ubedljivo manje kvarljivi nego troklipnjače. Zapamti jedno,troklipnjača da valja,ne bi je svi proizvođači proizvodili.Ona valja za proizvođača,za njih je to najbolji motor a za kupca je orlova kita od kengura udovca,truba. Dok su pravili motore sa… Pročitaj više »

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Renault Terminator
Dragan

Fiat se rastura od para sa onom njegovom dvoklipnjačom. 😃

moron

A i rastura navodno relativno brzo i plivajuće zamajce.

Dragan

E, to može da bude znak da je to loš motor, da pravi prejake vibracije na dva klipa pa ni plivajući zamajac to ne trpi.

moron

Eto, vidiš, i sam znaš koliko je 1,2 TCE na (veoma) zlu glasu. Džaba mu njegova 4 cilindra.
Kada ( i ako ikada ) 0,9 TCe i 1,0 TCe ( ili SCe ) dodju na tako zao glas kao što je to slučaj sa 1,2 TCe, tada ćemo moći i za njih reći da su „smeće“.
Za sada, to ne možemo, pri čemu 0,9 Tce već ima veoma dug tržišni život, tako da je bilo sasvim dovoljno vremena da se pokaže kao eventualno faličan. A takvim se nije pokazao.

Renault Terminator

Može imati tržišni vijek koliki hoće…u moju đuntu troklipnjača neće.

moron

A ako bude sreće, imaćeš jednom prilike da na AR čitaš i test nekog BMW-a sa 3-cilindričnim motorom, koji je nesporno vrhunac inženjeringa.

Renault Terminator

Možda je to za tebe vrhunac inženjeringa,za mene nije🙂.

moron

Pa, koliko ja znam, kod BMW-a ista je zapremina po jednom cilindru i kod 3-cilindričnog 1,5, i kod 4-cilindričnog 2,0, kao i kod šestaka 3,0. Ako je klip za 3,0 „vrhunac inženjeringa“, zašto nije za 1,5, kada su jedinični delovi inificirani ( ako su za isti nivo opterećenja )? Znaš i sam, zavisno od snage na koju su navijeni, ti motori mogu da dele dosta zajedničkih delova. Ili, ako imaš kod BMW-a 1,5 u varijantama snage i od 245 ili 326 ks, a 2,0 u varijantama od 178, 184 i sl. manje snage, šta je veći „inženjering“ ? Sa druge… Pročitaj više »

Izmenjeno 11 meseci pre od strane moron
Renault Terminator

Saša,ajd ti jednom rukom nosi teret od 50kg a ja ću isti taj teret nositi sa dve ruke,ili obratno,ja nosim sa jednom rukom 50kg ti isti teret sa dve..nebitno.I nosimo to 1km npr…i ko će na kraju tog kilometra biti svježi,manje umorniji?Ti koji si kilavio leđa i kičmu a i stresirao tu jednu ruku sa teretom od 50kg ili ja koji sam isti taj teret ravnomjerno raspodjelio na obe ruke?I ajmo tako dok prvi od nas ne klekne. Ne možeš da porediš snagu,izdržljivost,potrošnju,dugotrajnost motora sa 3 cilindra i onoga sa 4 cilindra,uvijek će ovaj sa 4 cilindra u sveme biti… Pročitaj više »

moron

Ko se više „umara“, onaj sa 3 ili sa 4 cilindra?

Pa, meni deluje logično da je (kada bi zamislili dva motora iste snage, a jedan sa 3, a drugi sa 4 cilindra) više termički opterećen onaj sa 3.

Ali, isto tako mislim da to može da se reši, a bez nekih štetnih posledica po ukupno stanje motora za neku projektovanu kilometražnu od oko 250 hiljada km.

Renault Terminator

Znači ti bi da bildaš tu svoju ruku da bude kao u Švarcnegera..i to će funkcionisati,nosićeš ti to dobro…neko vrijeme…ali kada prestaneš bildati,veoma će se brzo sa mukom stečena snaga izduvati poput vazduha iz balona i onda si u banani,kaput,što bi rekle švabe.Dve ruke su dve ruke moj braćala,kao 4 cilindra što su 4 cilindra u odnosu na 3.
Nisi me ubjedio.

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Renault Terminator
moron

Bar se nismo „pobili“ (iako se nismo usagasili), a i to je nešto na ovim prostorima 😊😊😊

Renault Terminator

Zašto bi se pobili brate dragi.Pa ne moramo u svemu da se složimo kao što se i ne slažemo po nekim stvarima.Ako smo civilizirani,prihvatićemo da druga osoba ima drugačije mišljenje i to poštovati i ako sa tim nismo saglasni.To je draž a i kultura dijaloga a ne psovati,vređati pa na kraju i potući se zbog toga što imamo različita mišljenja.
To je klasični primitivizam i loše nevaspitanje koje se iznosi iz kuće,od roditelja.

Dragan

5 i 6 cilindra su bolja od 4. I šta sad? 😀 Ako praviš motor od 1000 ccm možda je i bolje da ih rasporediš 3×333 nego 4×250 ccm.
Moje mišljenje je da su 3 dobra sa A i B segment, iako sam u početku i sam sumnjao u njih.
2 ipak ne bih u današnje automobile, to je nekad moglo u Peglicu.

Renault Terminator

Skoro sam saglasan sa svim🍻

fizika, mehanika i sl gluposti

Kada bi to bilo tako, kamioni bi se pravili sa minimum 16 cilindara a ne 6 koji ima svaki pristojan motor od 3 litre (Scania izuzetak sa V8). Ima ponesto u tome zasto je neko inzenjer a neko ne.

Renault Terminator

Koje bre 3l!?
Pa u obični prigradski autobus ti ide motor od 7800 kubika.U kamione,pogotovo tegljače idu motori preko 10.000 kubika.U MAN tegljač ide motor od 15.200 kubika…
3l ide u BMW Serie 5 i Merdžu E klasu🤣…

Bungi

Jedno je turbo agregat male kubikaže a drugo atmosferac veće(normalne) kubikaže.Pogotovo po pitanju termičkog opterećenja, habanja i dugotrajnosti.Da ne dužim, Matija će vam sve objasniti.

BB

Ma kakvo termičko opterećenje… Sa radarom koji me čeka hoću li preći 50 na sat? Naravno da nije za Nirburgring ali za normalne vožnje – može koliko hoćeš, pogotovo ako vozi penzioner…

Tikola Nesla

Pa tu kod tebe nema ni autoputa, a ako dje ga i nadjes, tamo je ograničenje 130, pa ta skula od kosilice i ne ide brže pa joj je taman, zadovoljava potrebe, a onda se pitamo, znaš kako ovi pederi pardon autotesteri kad sjednu u dildu, svi se kurce samo sa jednom stvari , a to je kako dildo ubrzava. Pa koji će im moj ubrzanje kad “ sa radarom na 50″? Znači, dildo je za k….

J4ZZ3R

BB ili da napraviš autoput ili da se iseliš, pa da vidiš kako će da ti smeta 🙂

BB

https://youtu.be/-4GZVnbvPP4

Izgleda da ja imam tag za vožnju preko njiva 😜 ili ne znam gdje živim 😉
A uskoro će petlju autoputa da mi postave u dvorište hale…

Ali što jes’ jes’ preko autoputa idem sa četiri cilindra i aerodinamikom osrednjeg kioska, i na 130 prikazuje 6,4-7.3 l…

Renault Terminator

Gradi se naša Republika Srpska samo tako🍻👍

Tikola Nesla

E vako ćeš i ti, pljuc, asti gospe, picit 130, samo kad ubrzas snimak. Otkad je ovih 100m asfalta, autoput?

Dragan

Manje je termičko i mehaničko opterećenje kada iznad cilindra u glavi imaš samo otvore za ventile i svećicu, a ne kao većina današnjih benzinaca koji imaju i otvor za diznu koja komplikuje stvari.
Ovi trocilindraši u Cliu možda jesu kosilice, ali barem imaju normalno ubrizgavanje benzina. Onakvo kako Bog zapoveda, a ne kao što zapovedaju svakojaki inženjerčići.

moron

Pa, 1,0 TCE 110 i 115 imaju direktno ubrizgavanje ( a ne indirektno kao TCe 90 i ECO-G 100 )

Dragan

Taj ide samo u dačije.
Čak su ga i iz Megana 4 izbacili. Kod njega ostali samo 1.3 tce i 1.5 blue dCi. Sve u svemu, nijedan normalan motor više.

Renault Terminator

1.6 16V je u svakom pogledu perfektan motor.

Laki

Dobar autić.

J4ZZ3R

Meni vuče na 308 spreda, treba ovo videti u metalu, ali ovako na telefonu, čak mi se čini da je verzija pre fl imala elegantniji i čistiji dizajn…
Nedavno videh Austral uživo, mada ima ok detalja, ipak su mi Pežoi Žila Vidala mnogo efektniji.
Zanimljivo je da autor pravi poređenje sa VW triom i Fiestom, a nekako se ne pominje lider klase i arhirival Pežo 208

moron

PRELEPO izgleda. BRAVO !

Da li se na onoj jednoj fotografiji vide sada i disk kočnice pozadi ??? Pa, ni Captur ih nema. Bravo (ako bude tako).

Motor 1,3 TCe od 140 ks nestaje iz ponude? Šteta ako je tako.

Cena Clio hibrida je i do sada bila baš dosta konkurentna u toj klasi.

Šteta jedino što je kod Clia pozadi komfor na nivou Yarisa.

Milan Grozdanović

Motor 1,3 TCe od 140 ks nestaje iz ponude? Šteta ako je tako.

Kad smo pisali najavu pre mesec-dva, u izvorima je pisalo da ce biti mildhybrid sa 145 PS, sad nismo pronasli podatak o tome

moron

Da, sada sam dva puta pročitao ovaj vaš tekst, tražeći „gde se izgubio“ deo o 1,3 TCE 😊

Tikola Nesla

Znaš šta mi sad pade na pamet? Paz vako: spickas xyz milja eura u razvoj novog motora, taj isti izdrži 3-4 godine i onda ga povlače. Dje tu logika?
Mislim, kako nakon toliko potrošenih para i testova nisi ukapirao šta ne valja?! Koliki je to samo trošak…ah

Dragan

Pa, ne povlači se zato što ne valja. Odavno se zbog toga ne povlače motori iz ponude. Nego zato što se zbog EU želi da smanji prosečna emisija CO2 u gami Renoa. Doći će na red i ove kosilice od hiljadu kubika kad tad na red.

Tikola Nesla

Nisam rekao da ne valja, neg da ga povlače. Zašto spickat milijarde na proizvod koji nema vijek trajanja duži od kajmaka?

Dragan

Nije Evropa ceo svet. Nudiće ga na drugim kontinentima.

BB

Dobro izgleda…

J4ZZ3R

Meni se prednji deo bas ne dopada, pun detalja, crtica, desavanja, sencenja… takodje ova zadnja svetla u prozirnom kucistu su mi malo jeftina, kao tjuning sa delovima sa pijace

Matija

Bas tako! 🙂

BB

Riješio se Honde pa se odvikao prekomjernih detalja? 😜

J4ZZ3R

Nemoj druže Boro, tako sa leđa 🙂 i još u pleksus 🙂

Tikola Nesla

Pusti ga, živčan je, preskače večeru.😜😜😜😜

J4ZZ3R

Ja postim, pa me vidi, kao jagnje 🙂

Tikola Nesla

Pa on i preskače janje, al na ražnju.

BB

Izdrži još dva dana…

Tikola Nesla

Jel izdržao?

s mile

ovo je full fulova verzija, one koje sa sadašnjim cenama se baš i neće prodavati, videćemo kako će izgledati ogoljena verzija za oko 20+ K eur

Matija

Osnovna forma karoserije nije promenjena, osvezenje se sastoji u novim detaljima. Na prednjem delu se vidi da su dizajneri dali sve od sebe da izmisle sto vise detalja! Realno, nisu losi, kada bi se eliminisali oni suvisni dobio bi se vrlo interesantan i dinamican dizajn! Konkretno mislim na ona svetla u klinastoj formi, levo i desno. Nijansa plave boje je dobro izabrana, lepo mu stoji!

Thormaster

“Tako će ostati svež i dostojan daljeg nadmetanja s konkurentskim modelima među kojima se posebno ističe trio predvođen Volkswagenom Poloom. Trojac dopunjuju Škoda Fabia i SEAT Ibiza.“
A Peugeot 208? Em je prodavaniji od svih spomenutih, em je direktna francuska konkurencija…

Tikola Nesla

Dok ga ne testira ostarjeli novinar i utvrdi kako je nov, jer nije alfa.

DUDE

Dizel. Kako to gordo zvuci. Svaka cast.

Bane t

Grozan enterijer,moja 208 je za ovo svemirski brod.

Svemirska policija

Tvoja 208 zato ispod haube ima možda i najgore motore u industriji trenutno. Da ne pričam o tome da su i jedan proveren i uspešan HDi uspeli da sjebu sa novim inženjerskim rešenjima.

Pritom sam neko ko vozi Pežoa i gotivi francuske automobile.

J4ZZ3R

Ne slažem se da Clio ima grozan enterijer, meni je baš enterijer odličan na oko… e sad Pežo ima moderniji enterijer, neki bi rekli atraktivniji… A to što se tiče motora… Nije Pežo nego Reno povukao TCE 1.2 iz proizvodnje, pa sad ima afere sa 1.0 TCE isto— ja u praksi ne videh da je neko imao problema sa Puretech motorima sa turbinom ili bez, a baš imam puno takvih motora u okolini. Pežovi motori iz saradnje sa BMWom su vredni te reputacije o kojoj ti pričaš, a ovi današnji su mnogo manje „opevani“ nego TSI motori koji svi voze… Pročitaj više »

Tikola Nesla

Njemu i meni grozan, tebi odličan, a svi smo u pravu.

Svemirska policija

Nisam ni mislio na VTI motore koji su „nasledili“ dobre stare TU5 motore a proizašli su iz saradnje sa BMW-om.
1.2TCE stari je povučen jer su sada izbacili novi 1.2 agregat sa tri cilindra koji pogoni nove hibride (Austral). Oznaka motora je H5F i drugačiji je konstrukcijski u odnosu na dosadašnje. Kako će se pokazati, videćemo…
Ovde je po meni svakako najveća mana to što ne vidim 1.3TCE (H5H motor) u njemu jer mislim da bi bio odličan u smislu snage / obrtnog momenta / potrošnje za tu karoseriju.

Tikola Nesla

Lijepa je njuška, ostalo je isti k. Dje onaj PP? Jel mu ovo ostarjelo ?

J4ZZ3R

Lijepa njuška za peglu ili usisivač 🙂

Tikola Nesla

Za Reno, al to ti je na kraju ko pegla ili usisivač.

J4ZZ3R

E jesi zloban, sad će te ovi Reno fanovi izterminirati 🙂

Izmenjeno 11 meseci pre od strane J4ZZ3R
Zika

Kad je francuz bio auto…

BB

Svaka čast, za ovakvu inteligentnu izjavu skupiti 24 plusa za samo sat vremena, to je literarno umijeće…

Zika

Šta sam loše rekao, ko god da je vozio francuza se opekao… Padne mu cena jako brzo, što samo govori koliko je kvalitetan ..

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Zika
moron

Imao sam dva Francuza. Pežoa. Za 15 godina sam imao dva kvara. Na jednom ručica migavaca, na drugom jedan EGR.
Ne mislim ni da su bili kvalitetni, ni nekvalitetni.
Drugi je posle 10 godina prodat tačno po onoj vrednosti koja je po tadašnjem katalogu AMSS-a odgovarala prosečnoj vrednosti vozila te starosti ( tada je to bilo 20%, danas je to značajno više, a zbog kasnije nastalog poremećaja sa cenama polovnjaka ).

Zika

Elektronika im nije jača strana, malo malo pa kod majstora na popravku. Nisu to neki krucijalni kvarovi, ali kao da su nedovršeni proizvod. Kolegi se u sred noći, u toku vožnje ugasila svetla vraćajući se sa planine, pritom vozeći dete od godinu dana. Ja lično francuze nikad ne bih uzeo, jer auto ne čine samo klipovi i lim (metal) oko istih. Moje mišljenje.

Dragan

Nećeš verovati koliko je svima, pa i starim Francuzima, skočio kvalitet poslednjih 2-3 godine. 🙂

Zika

Opet kažem ne sumnjam u to, ali znate kako kažu, važan je prvi utisak, a meni oni (mislim na francuska vozila), nisu seli na prvu loptu još od davnina, a to je ostalo do dana današnjeg.

Slobodan

Slusam ove gofovce, koji bi samo da pokazu komsijama koliko su brzi, pa im smeta 3 cilindra i 100 ks. Pa sedi vozi, vidi. Sta da ti kazem. Sta mislis da su ljudi ulozili tolike pare u nesto lose sto im nece doneti profit, a pri tome su vodeci u svetskoj prodaji sa pomenutim modelom. Ja imam novog Captura sa tim motorom i odlican je za grad. Malo trosi a ide kao metak ( i to sve ispod 2500 obrtaja ) Potrosnja grad 7L. Naravno da 3 cilindra na 130 km na sat, tera obrtaje na 3000, ali to je… Pročitaj više »