1. Home
  2. Vesti
  3. Poslednji Ferrari F8 Tributo sa V8 motorom isporučen u SAD
Poslednji Ferrari F8 Tributo sa V8 motorom isporučen u SAD
4

Poslednji Ferrari F8 Tributo sa V8 motorom isporučen u SAD

596
4
Podelite sa prijateljima:

Ferariju je bila potrebna čitava godina da proizvede naručene jedinice ekskluzivnog modela F8 Tribute. Pre nešto više od godinu dana, u Maranelu su doneli jednu od najdrastičnijih odluka, da obustave proizvodnju modela poput ovog superautomobila sa samo tri godine staža. To je skoro isti komercijalni put koji je njegov prethodnik imao na tržištu, Ferrari 488 Pista.

Zapravo, prestanak proizvodnje F8 Tribute najavljen prošle godine je sada došao na naplatu, kada su jedinice naručene pre velike najave završene i već su napustile montažne trake na putu ka novim vlasnicima. Poslednja proizvedena jedinica jednog od najuspešnijih superautomobila poslata je kod Zokija u Ameriku, prema izvorima iz odeljenja brenda za severnoameričko tržište.

Ovim se ne žele dati veliki detalji o tome da li je reč o ekspresnom zahtevu bogatog klijenta ili je već dodeljen pre čuvenog saopštenja prošle godine, pošto je u SAD stigao kao model za 2023. godinu. Firma, kao i obično, ćuti o detaljima svojih klijenata, čak ni ne nagoveštavajući da li je klijent odlučio da se opredeli za usluge personalizacije Taylor Made.

Ovaj F8 Tribute nije poseban samo zbog činjenice da je poslednja jedinica proizvedena od ovog modela, već i zbog toga što je poslednji sportski automobil sa dvoja vrata i zatvorenim krovom opremljen benzinskim motorom postavljenim centralno koji se odupreo prisilnoj elektrifikaciji, tako da se kupac može pohvaliti da je najnoviji 3,9-litarski V8 koji daje maksimalnu snagu od 720 KS sposoban da do 100 km/h stigne za samo 2,9 sekundi i ima najveću brzinu od 340 km/h zahvaljujući brzom sedmostepenom automatskom menjaču sa dvostrukom spojnicom.

Model koji je već kolekcionarski, uprkos činjenici da je naslednik već na prodaju, veoma je drugačiji. Ferrari 296 GTB je elektrifikovani sportski automobil sa moćnim 3,0-litarskim biturbo V6 motorom koji već daje maksimalnu snagu od 663 KS, povezan sa električnim motorom od 165 KS. Ukupno, proizvodi zajedničku snagu od 830 „konja“ sa istim karakteristikama kao i zamenjeni, ali sa plusom električnog dometa od 25 kilometara zahvaljujući maloj visokonaponskoj bateriji od 7,45 kWh.

AutoRepublika

(596)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Poslednji svoje sorte? Hm, videcemo. Ako tako ostane, zivo me interesuje koju cenu ce imati za nekoliko godina!

S mile

Priceless

moron

Plug-in Ferrari ???

Enzo Ferrari se u grobu ( ponovo ) okreće …

Bojan

I to na 9000rpm