1. Home
  2. Vesti
  3. Audi u 2018. godini prodao 785.300 automobila
Audi u 2018. godini prodao 785.300 automobila
0

Audi u 2018. godini prodao 785.300 automobila

297
0
Podelite sa prijateljima:

Audiju se smeši fantastična godina, s obzirom na to da su zaključno sa majem uspeli da prodaju 6,4% više vozila u odnosu na isti period prošle godine. 

Dobar globalni rezultat ostvaren je pre svega zbog komercijalnog uspeha u Kini gde je Audi zabeležio rast prodaje od 27,4%. Sa druge strane zabrinjavajuć je pad prodaje u Evropi od 4,7%, a posebno je osetna razlika u Nemačkoj gde ova marka prodala čak 7% manje vozila nego lane. Situacija je još dramatičnija u Francuskoj gde je Audi pronašao kupce za 22.770 automobila, što je za 15% manje nego prošle godine za isti period.

Lošiju prodaju u Evropi čelnici Audija objašnjavaju trenutnim promenama u gami, te veruju da će noviteti uspeti da stvari poboljšaju na Starom kontinentu. Model Q2 beleži dobar uspeh, uz rast prodaje od 9%. Sa 38.250 prodatih modela, Audi Q2 je najprodavaniji SUV model tog proizvođača u Evropi.

Stabilan rast Audi je ostvario u SAD (+5,9%) i Meksiku (+2,7%).

Ova marka posebno se ponosi uspehom Q game, odnosno SUV modela. Zaključno sa majem, prodali su 287.000 pripadnika Q porodice i očekuju da će se do kraja godine ova cifra značajno uvećati. Naime, nova SUV perjanica model Q8 naći će se na tržištu do kraja godine, čime će dodatno doći do bolje prodaje.

Inače, SUV modeli trenutno čine trećinu prodaje Audija, a čelnici ove marke smatraju da će do 2025. godine najmanje polovina prodatih modela tog brenda otpadati na SUV klasu.

Najprodavaniji član Q porodice jeste Q5 koji je ove godine stigao do 125.750 kupaca. Audi najavljuje još veći rast na globalnom nivou do kraja kalendarske godine, pre svega zbog nekoliko novih premijera.

 

 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments