1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Venue (2020) – šta sve znamo do sada
Hyundai Venue (2020) – šta sve znamo do sada
0

Hyundai Venue (2020) – šta sve znamo do sada

342
0
Podelite sa prijateljima:

Društvene mreže su od pre nekoliko dana bogatije za prve tizere i promotivni video klip kojim se najavljuje skora premijera južnokorejskog gradskog krosovera Hyundai Venue. Proizvod će se nuditi na svim ključnim tržištima, a Hindusi će prvi imati prilike da ga pazare.

Naziv namenjen novajliji – Venue je poznat već pet šest dana, a svetski debi će se odigrati otprilike istovremeno na dve svetske lokacije. Obe premijere su zakazane za 17. april u 17 časova po lokalnom vremenu, a s obzirom na geografsku pozicioniranost mesta održavanja svečanosti, prvi koji će videti Venue su Indijci, da bi ka kasnije „u isto vreme“ radosno dočekali i prisutuni na Salonu automobila u Njujorku.

Razlog koji uslovljava da Indija bude prvo svetsko tržište malenog SUV-a, leži u činjenici da će i proizvodnja biti lokalno organizovana, pa se prvi primerci „korejskog Hindusa“ sa povišenom pozicijom sedenja, očekuju da napuste fabričke hale tokom maja.

Elem, promotivni video klip otkriva da će novitet krasiti masivna rešetka hladnjaka, kao i prednje svetlosne grupe iz dva dela. Glavni deo farova će biti oivičen LED svetlosnom trakom. Prema preliminarnim informacijama, Venue će počivati na arhitekturi hedžbeka Hyundai i20.

Takođe je poznato da će Venue zauzeti poziciju najmanjeg krosovera u gami južnokorejskog proizvođača. To nas je navelo da se podsetimo dimenzija dosadašnjeg nosioca te titule, modela Kona koji je dugačak 4.165 milimetara, uz 2.600 mm između prednje i zadnje osovine. U Rusiji se prodaje, takođe maleni krosover Hyundai Creta, a njegova dužina je nešto veća (4.270 milimetara), ali je međuosovinski razmak za centimetar manji nego kod Kone.

Ako je suditi po nekoj ekonomskoj logici, onda Venue neće biti duži od 4 metra, barem ne u izdanju namenjenom kupcima u Indiji. Ovo stoga što u toj zemlji, koja je na ivici da po broju stanovnika nadmaši Kinu, važe poreski podsticaji za vozila koja nisu veće od navedene dužine.

Indijski mediji su preneli da će lokalna verzija koristiti usluge tri agrebata. Radi se benzincu zapremine jedne litre uz isporuku 100 konjskih snaga, koliko će nuditi i atmosferski četvorocilndraš zapremine 1,4 litre. Što se dizela tiče, ispod haube će se naći jedinica koja razvija 90 konjskih snaga iz 1,4 litra zaremine.

Turbo motori će raditi u duetu sa sedmostepenom automoatskom transmisijom sa dvostrukom spojnicom, dok će atmosferac sarađivati sa ručnim menjačem koji nudi stepen prenosa manje u odnosu na automatsku menjačku kutiju. Za sada nije poznato hoće li Venue ostati sa pogonom na točkove prednje osovine, ili će ga biti moguće naručiti i u verziji gde se pogonska sila isporučuje na sva četiri točka.

Evo i par indikatora u vezi prodajne cene noviteta. U indijskoj gami Hyundaija, novi krosover će biti jeftiniji od modela Creta, koji staje nekih 960.000 rupija ili oko 12.200 evra. Međutim, novitet će biti znatno bolje opremljen od pomenute Crete.

Očekuje se da čak i standarna verzija krosovera Venue poseduje šest vazdušnih jastuka, multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kamerom za ispomoć u vožnji unazad, bežično punjenje mobilnih telefona, klima uređaj, tempomat, ventilaciju prednjih sedišta, kao i mogućnost ulaska u vozilo bez potrebe za ključem.

S druge strane, američka verzija novog SUV-a će verovatno posedovati različitu paletu agregata, ali se više od toga za sada ne zna. Na matičnom, korejskom tržištu, ponuda Venuea će biti prilagođena tamošnjem kupcu,

AutoRepublika

(342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments