1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan na Nirburgringu (VIDEO)
Porsche Taycan na Nirburgringu (VIDEO)
0

Porsche Taycan na Nirburgringu (VIDEO)

299
0
Podelite sa prijateljima:

Ne obraćajte pažnju na „auspuhe“.

Ovo nije prvi put da se Porsche Taycan našao na Nirburgringu. Ipak, s obzirom o kakvom se tipu automobila radi, izaziva mnogo radoznalosti. Da podsetimo, raspolaže sa 600 električnih konja iz dva permanentno sinhronizovana elektromotora, gde je jedan na prednjoj a drugi na zadnjoj osovini. Ipak, koliko god se „ne čuje“, ovo je pravi Porsche i nipošto ne očekujte da kreatori ikone kakva je 911-ica, ugroze svoju vekovnu reputaciju.

Ono što je interesantno u svemu je prisustvo lažnih završetaka izduvnih cevi. Hromirani završeci su bili prisutni i na ranijim klipovima, pa se postavlja pitanje da li Porsche ima nekog „keca u rukavu“ u vidu „tjuniranog“ zvuka izduva ili nešto slično. Naravno, ne treba očekivati „V8 zvuk“ Taycana, jer je Porsche potvrdio da se neće ponižavati trikovima kada je reč o električnom sportisti.

Ono što može da se očekuje od Taycana su fenomenalne performanse, odnosno sprint do stotke za ispod 3,5 sekundi, odnosno do 200 km/h za samo 12 sekundi.

Pored toga, visokonaponske litijum-jonske baterije će napajati motore, što će obezbediti voznu autonomiju od 500 kilometara po punjenju. Pri brzom punjenju, Taycan može da za 15 minuta akumulira dovoljno energije za 400 kilometara (punjači od 800 V).

Lansiranje se očekuje početkom sledeće godine, verovatno na Salonu automobila u Ženevi, a prve isporuke će započeti tokom 2019.

 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments