1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Abarth 500e košta 43 hiljade evra
Električni Abarth 500e košta 43 hiljade evra
1

Električni Abarth 500e košta 43 hiljade evra

680
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle godine, Abarth je zvanično predstavio svoju verziju modela 500 baziranog na Fiatovom električnom gradskom automobilu. Kao i kod termičkog Fiata 500 i njegovih verzija sa znakom Abartha, osnovna formula automobila sastoji se od toga da se njegov stil malo začini, pored toga što mu daje snažniji i sportskiji motor. Sa 155 konjskih snaga umesto 118 konjskih snaga za vrhunsku varijantu ovog Fiata 500e, verovatno neće biti dovoljno da dostigne žar termičkog Abartha 695, njegovih 180 konjskih snaga i zabavnog dinamičnog ponašanja.

Sada se zna početna cena ovog električnog Abartha 500e. U Francuskoj, specijalna serija Scorpionissima ograničena na 1.949 primeraka košta 43.000 evra u verziji hečbek i 46.000 evra za kabriolet.

Po ovoj ceni, Italijan ima unutrašnjost od kože/alkantare, ekran osetljiv na dodir od 10,25 inča, instrument tablu od 7 inča, zadnje sedište preklopivo 50/50, dvozonsku automatsku klimu, radar za parkiranje od 360 stepeni, zadnju kameru, audio sistem JBL i brojna pomagala u vožnji (prepoznavanje saobraćajnih znakova, autonomno kočenje u nuždi sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, inteligentni limitator brzine, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje vozaču, tempomat, detektor mrtvog ugla, E-call asistent).

Za iznajmljivanje, heč će koštati 299 evra mesečno, a kabriolet 339 evra mesečno.

Dok je Abarth 500e trenutno „zadovoljan“ sa 155 konjskih snaga, brend sa znakom škorpiona bi uskoro mogao da lansira snažniju varijantu, a samim tim i skuplju i efikasniju.

AutoRepublika

(680)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Za 43.000 moze da se kupi auto srednje klase. Sta je razlog da se izabere FIAT 500 Abart?