1. Home
  2. Vesti
  3. Australijanci najzadovoljniji Holdenom, BMW-om i Mazdom
Australijanci najzadovoljniji Holdenom, BMW-om i Mazdom
0

Australijanci najzadovoljniji Holdenom, BMW-om i Mazdom

299
0
Podelite sa prijateljima:

Studija koju je izvršio JD Power u Australiji ukazuje da su stanovnici ove zemlje najzadovoljniji domaćim brendom Holden, a slede ga BMW i Mazda. 

Ovo su konačno lepe vesti za Holden, s obzirom na to da više ne sklapaju automobile u Australiji, kao i da su se susreli sa padom prodaje od preko 30% u prethodnoj godini. Mazda je uspela da se probije među Top 3 nakon što je 2017. godine završila na sedmoj poziciji liste brendova automobila sa kojima su Australijanci najzadovoljniji.

BMW ima razloga za sreću jer su uspeli da odnesu pobedu ispred Mercedesa i Audija kao premijum marka sa kojom su stanovnici Australije veoma zadovoljni.

JD Powers je u svojoj studiji koristio bodovanje od maksimum 1.000 poena, a isti su se dobijali na osnovu šest faktora: prodavac, sam čin prodaje, papirologija, dostava automobila, prodajni salon i vebsajt dilera.

Među velikoserijskim markama pobedu su odneli Holden i Mazda sa po 822 poena. Toyota je zabeležila 815, Nissan 804, Ford 802, a Volkswagen 801 bod. Ispod granice od 800 poena našli su se Honda (795), Kia i Subaru (791), Mitsubishi (787) i Hyundai (784). Loše vesti su za Hyundai koji je prošle godine u ovoj istoj studiji odneo pobedu kao brend kojim su Australijanci bili najzadovoljniji tokom 2017. godine.

Među luksuznim brendovima ubedljivu pobedu odneo je BMW sa 861 bodom, drugo mesto zauzeo je Audi (836), dok je na trećoj poziciji Mercedes koji je osvojio 814 poena.

JD Power Australia navodi da je proces kupovine izuzetno bitan za samog korisnika i da bitno utiče na kasniju vernost određenom brendu.  Kao jedna od velikih mana celog kupovnog čina ističe se isuviše kratka test vožnja. Čak 20% ispitanika izjavilo je da je test vožnja trajala svega desetak minuta, što je isuviše kratko da se vozač upozna sa automobilom.

Studija je sprovođena od marta 2018. do januara 2019. godine i u njoj je učestvovalo 3.075 kupaca novih automobila iz Australije.

AutoRepublika 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments