1. Home
  2. Vesti
  3. Fordovi modeli Focus i Fiesta odlaze iz Australije
Fordovi modeli Focus i Fiesta odlaze iz Australije
1

Fordovi modeli Focus i Fiesta odlaze iz Australije

176
1
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji stubovi prodaje „plavog ovala“ na više kontinenata danas su daleko od lidera u B i C segmentu. 

Focusu i Fiesti se ne piše dobro. Prodaja u Evropi im je drastično opala, a sad stižu vesti i da će u potpunosti nestati sa australijskog tržišta. Podsetimo, Ford je u Australiji nudio samo ST varijante ovih automobila, no nedavna objava američke marke ističe da će od kraja godine eliminisati i te modele iz tamošnje ponude.

Kao razlog se ističu problemi sa nabavkom poluprovodnika i mikročipova, te da su u Fordu rešili da one količine koje uspeju da nabave preusmere na SUV modele i pikape, gde je veći profit po svakoj prodatoj jedinici. Ford je potvrdio da je obezbedio još 40 primeraka Focusa ST za kupce u Australiji i određenu nepreciziranu količinu Fieste ST.

Podsetimo, američki brend je restilizovao oba modela u prethodnom periodu. Fejslifting kod Fieste je primenjen u septembru 2021. godine, a kod Focusa samo mesec dana kasnije. Ipak, ni ovo osvežavanje nije doprinelo boljim komercijalnim uspesima Fordovih hečbekova.

Ono što nam je već poznato je da će Focus biti penzionisan već 2024. godine, i da će Fordove fabrike na Starom kontinentu da otpočnu proces transformacije kako bi se pripremile za proizvodnju potpuno električnih automobila.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Ono što nam je već poznato je da će Focus biti penzionisan već 2024. godine“

To je, znači, sada već definitivna stvar ?