1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Stižu pantalone s vazdušnim jastukom da štite „nerođeno potomstvo“ motocikliste
Stižu pantalone s vazdušnim jastukom da štite „nerođeno potomstvo“ motocikliste

Stižu pantalone s vazdušnim jastukom da štite „nerođeno potomstvo“ motocikliste

237
0
Podelite sa prijateljima:

Novi tip motociklističkih pantalona bi trebalo da se uskoro nađe u proizvodnji, a specifičan je po tome što nudi vazdušni jastuk čija je funkcija da zaštiti donji deo tela vozača u slučaju pada. Ovo će svakako obradovati kolege motoraše, posebno što će prvi primerci stići u prodavnice moto-opreme tokom leta.

Već duži niz godina su među bajkerima poznate motociklističke jakne s vazdušnim jastucima koji štite torzo vozača ​​u slučaju pada, ali nešto slično nije postojalo za ispod struka. Tu smo mogli da računamo na jastučiće za kukove i kolena i grubi materijal bajkerskih pantalona. Međutim, sada švedska kompanija Airbag Inside i brend iz sveta dizajniranja i proizvodnje odeće Mo’cicle smišljaju nešto novo – vazdušni jastuk u predelu butina motocikliste.

„Vazdušni jastuk pokriva nove delove tela, zone koje ranije nisu bile zaštićene u slučaju nezgode, a tu se misli na butine, donja leđa i krsta ili da prostite – na trticu,“ malo slobodnije prevedno piše u kompanijskoj objavi. Pantalone su izrađene od teksasa produžene trajnosti, a koji je prošao test abrazije kada je „razvučen“ po asfaltu pri brzini kretanja od 70 km/h, bez da se raspadne od trenja.

Vazdušni jastuk instaliran u pantalone motoraša se aktivira na isti način kao onaj koji je montiran u motociklističku jaknu, to jest povlačenjem kabla za aktivaciju. Jastuci se naduvavaju putem zamenjivog kertridža s punjenjem ugljen-dioksidom. Takav jastuk je ponovo upotrebljiv nakon što dođe do ispumpavanja i zamene kertridža.

Prototip je prikazan prošle godine, a sada se intenzivno radi na početku serijske proizvodnje. Međutim, da bi to bilo izvodljivo, moraće da se uključe i privatni ulagači putem inovativnih platformi prikupljanja sredstava, pri čemu mislimo na takozvani crowdfunding (investicije u malim iznosima koje opredeljuju fizička lica). Ideja je da ovakve pantalone koštaju manje od 500 američkih dolara.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments