1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Leopard nastavlja da teroriše motocikliste u Indiji
Leopard nastavlja da teroriše motocikliste u Indiji
1

Leopard nastavlja da teroriše motocikliste u Indiji

399
1
Podelite sa prijateljima:

Leopard u mestu Džunar u državi Maharatša u Indiji već više meseci napada motocikliste na lokalnom putu. Nastradalih još uvek nije bilo. 

Kao da sam saobraćaj i putna infrastruktura u Indiji nisu dovoljna opasnost za motocikliste, sada je na spisak dodat i leopard. Naime, indijske vlasti saopštile su da je jedan leopard odgovoran za najmanje pet napada na vozače motocikala u mestu Džunar, kao i da su šumari počeli potragu za tom životinjom.

Kako javlja Hindustan Times, u poslednjih mesec dana dogodila su se dva napada na motocikliste u Džunaru. Prvo je 16. aprila napadnut bračni par dok se u sumrak vozio ka svojoj kući. Prema rećima žrtava, leopard je iskočio iz šume i jurio ih nekoliko minuta. Par je objasnio da su počeli da prave veliku buku, te su meštani istrčali napolje i uspeli da nekako uplaše leoparda.

Manje sreće imala su dvoje seljana koje je leopard napao 2. maja. Momak po imenu Prasad Hankuš vozio je kući svoju majku. Leopard ih je takođe zaskočio, ali oni nisu mogli da pobegnu već su pali sa motocikla. Došlo je do borbe sa divljom mačkom, te su opet meštani pritrčali u pomoć i oterali leoparda.

Takođe, 29. marta došlo je do napada na dvojicu muškaraca koji su prolazili putem peške. Tada su indijski zvaničnici potvrdili da je leopard koji napada ženka sa mladima i poručili lokalcima da izbegavaju taj put neko vreme. Meštani ipak tvrde da je leopard koji je napadao motocikliste mužjak i da za razliku od ženke nije želeo da ih otera, već mu je cilj bio da ih pojede.

Zvaničnici zaduženi za divlje životinje obećali su meštanima da će uskoro uhvatiti pomenutog leoparda i premestiti ga u manje naseljeno područje.

(399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Samo u Indiji…