1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Klasični Honda Civic Type R EK9 u sjajnom „Cyberpunk“ izdanju
Klasični Honda Civic Type R EK9 u sjajnom „Cyberpunk“ izdanju
0

Klasični Honda Civic Type R EK9 u sjajnom „Cyberpunk“ izdanju

396
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Civic Type R je za 2020. predstavljen s neznatim kozmetičkim promenama. Ipak, i dalje je reč o poželjnom i sjajnom automobilu, a Japanci smatraju da ljubitelji marke treba da se upoznaju i s „pradedom“, i to jednim koji je u izuzetnoj „formi“.

Naravno, problem je što ga „klinci“ posmatraju kao još jednu „staru krntiju“, ali oni u isto vreme vole nešto što se zove „cyberpunk“, tako da je futuristički restomod odobren za ovogodišnji Salon automobila u Tokiju.

Ono što je pred nama je verovatno najfascinantniji Civic restomod svih vremena, te je u skladu s tim i dobio ime: Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser.

Kao što TheSketchMonkey često kaže, farovi su obično prva stvar koja „ostari“ na automobilu, tako da je ovde prepoznatljiva, originalna forma ostala, ali oplemenjena ultramodernim rešenjem u vidu oreola. Svaka linija se čini mnogo oštrijom i jasnijom, odrađena uz pomoć savremenih metoda.

Naravno, đavo je često u detaljima. Anfas ovog Civica Type R EK9 iz 1999. krasi revidirani odbojnik s nekom vrstom 3D mreže, koja igra ulogu maske hladnjaka. Revidirani su i usisni otvori i spojler, a što se ostalih modifikacija tiče, tu su zatamnjeni naplaci, dodatno osvetljenje oko „zadnjice“ i relativno mali spojler na zadnjim vratima.

U prvi mah, završetak izduva je bilo nemoguće primetiti, što bi nekoga navelo da se ovde radi o električnom automobilu. Međutim, tu je on, sakriven s desne strane odbojnika.

Enterijer je zadržao nešto od ružne plastike iz devedesetih, ali je zato su tu visokotehnološki brzinomer i info-zabavni sistem. Kadice potpisuje Recaro, tako da je sportski ambijent zagarantovan.

EK9 je sasvim drugačija „zverka“ u odnosu na moderni Civic Type R. Umesto 2,0-litarskog turbomotora, ovde imamo posla s 1,6-litarskim VTEC agregatom. Čak i u standardnoj formi isporučuje gotovo 190 ks i 160 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno da sprint do „stotke“ obavi za manje od sedam sekundi, i ostvari maksimalnu brzinu od oko 235 km/h.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments