1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se „Lambo Rambo“
Prodaje se „Lambo Rambo“

Prodaje se „Lambo Rambo“

336
0
Podelite sa prijateljima:

Zaboravite na Lamborghini Urus. Ukoliko želite pravi terenac od strane italijanskog proizvođača vozila, svaki ekspert će vam reći da je model LM002, poznatiji pod nadimkom „Lambo Rambo“, daleko bolji izbor, a jedan od primeraka se nedavno pojavio u prodaji.

Lamborghini je uglavnom poznat po egzotičnim superautomobilima kao što su Miura, Countach, Diablo, Gallardo, Murcielago i današnji Aventador, ali tokom kratkog perioda kompanija je imala i posebno odeljenje za proizvodnju vojnih proizvoda, poznato kao Lamborghini Militaria (LM).

Proizvođač je eksperimentisao sa nekoliko proizvoda, od čega su mnogi urađeni u saradnji sa Amerikancima i čak pružali njihovu mehaniku, a jedini koji je ugledao serijsku proizvodnju je bio LM002. Proizvodio se od 1986. do 1993. godine i u tom periodu je prodato samo 328 jedinica.

Pokretao ga je 5,2-litarski benzinac s 12 cilindara iz modela Countach koji je razvijao 444 konjske snage, a mogao se pohvaliti i ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za 7,7 sekundi i maksimalnom brzinom od 189 km/h. Možda spomenuti brojevi nisu impresivni u današnja vremena, ali tokom osamdesetih godina prošlog veka, teško da je postojao brži terenac na svetu. Za razliku od Countacha, gde je agregat bio postavljen u sredini, u slučaju LM002 on se nalazi napred.

Model iz naše priče je iz 1990. godine, a nalazi se u gradu Palm Bič u američkoj saveznoj državi Floridi. O njemu se zna jako malo osim podatka da je do sada prešao tek nešto više od 15.000 milja (oko 24.000 kilometara). Na slikama stanje terenca deluje kao besprekorno, a na pitanje da li je lep ili da li budi emocije teško je dati odgovor.

Ni sam Lamborghini nije krio podatak da LM002 nije kao ostali modeli kompanije i da njegov cilj nije bio da donosi oduševljenje već da „plaši manje automobile“. Eksperti će reći da je LM002 aerodinamičan koliko i cigla i da na sebi nema ni malo lagane konstrukcije, pa čvrstina i agresivnost dolaze do izražaja.

Kao što smo spomenuli, mali brojevi koji govore o obimu proizvodnje, čine ovaj terenac veoma poželjnim, pošto Lamborghini danas prodaje više Urusa u jednom mesecu nego što je isporučio LM002 tokom svih osam godina proizvodnje. Za takvo zadovoljstvo je potrebno izdvojiti čak 339.951 američki dolar, ali nema sumnje da će ovaj proizvod italijanskog giganta nastaviti da dobija na vrednosti.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments