1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Rusija zabranjuje uvoz tjuniranih automobila
Rusija zabranjuje uvoz tjuniranih automobila
3

Rusija zabranjuje uvoz tjuniranih automobila

316
3
Podelite sa prijateljima:

Pomalo ironična vest stiže iz bratske Rusije gde tamošnje vlasti razmatraju opciju koja bi podrazumevala zabranu uvoza naknadno modifikovanih, takozvanih tjuniranih automobila. Ono što je donelo prizvuk ironije u ovoj vesti, jeste to što su mnoge zemlje koje su značajne u automobilskoj industriji stavile Rusku Federaciju u režim ekonomskih sankcija, pa ovi i nisu u prilici da iz njih (legalno) uvezu nikakve, a ne tjunirane četvorotočkaše.

Međutim to nikako ne znači da će državljani Rusije biti lišeni mogućnosti da provozaju i da poseduju naknadno prerađena vozila, pošto je ideja da se dozvoli modernizacija proizvedenih automobila na teritoriji te države. Dodatno, izuzetak bi mogao da predstavlja i slučaj u kom su vozila tjunirana od strane zvaničnih studija.

Zakon koji bi pitanja uvoza tjuniranih automobila regulisao na gore opisan način, dato u šturim i osnovnim crtama, trenutno je u fazi nacrta i razmatranja stručnjaka koji su zaposleni u okviru tamošnjeg Ministarstva privrede i trgovine. Tehička regulativa koja bi bila predmet izmena je iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Lokalni mediji prenose da se još uvek ne zna kada će ovakve odredbe stupiti na snagu.

Kako rekosmo, tjuning će biti dozvoljen na način da se vozila moraju podvrgnuti atestiranju nakon sprovedenih izmena, i to samo na teritoriji Rusije. Pomenuli smo i da će ostati moguće uvesti naknadno unapređene automobile, ali samo od strane zvaničnih tjuning kuća kakva je na primer Brabus. Podrazumeva se i mogućnost uvoza automobila s oznakama Mercedes-AMG, BMW M.

AutoRepublika

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sve ima svoje granice pa i tjuning. Srbija nema zabranu tjuninga ali ima jedan zakonski propis koji u prevodu bas to znaci:

Za svaku promenu na vozilu vlasnik mora da pita proizvodjaca za dozvolu?!

Iza ovog propisa krije se zapravo neznanje nasih homologacionih i atestnih sluzbi, ciji „strucnjaci“ se ne usudjuju da sami ocene tehnicku ispravnost modifikacije. Na ovaj nacin se direktno ubija deo male privrede koji se zasniva na entuzijazmu a koji bi vremenom mogao da se razvije u proizvodnju!

s mile

ukratko naši dobro plaćeni stručnjaci, prebacuju problem u drugo krilo. a oni drpaju pare, ne radeći ništa

s mile

Dobar ovaj Alien Chrysler…