1. Home
  2. Sport
  3. BMW Formula E bolid imao inauguralnu vožnju
BMW Formula E bolid imao inauguralnu vožnju
0

BMW Formula E bolid imao inauguralnu vožnju

258
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je kompletirao prvu vožnju Gen2 Formula E bolida, koji je etiketiran kao  „prekretnica“ za kompaniju.

Fabrički BMW-ov vozač, Tom Blomkvist, vozio je iFE.18 u Majzahu, na stazi BMW i Mini vozačke akademije.

„BMW iFE.18 označava prekretnicu za našu kompaniju, rekao je Jens Markart, šef BMW-ovog sportskog odeljenja. „Nakon višemesečne, sjajne saradnje između inženjera iz sektora proizvodnje i trkačkog razvoja, možemo da vidimo rezultat u akciji.

Ovaj Formula E projekat je svedok najizvanrednijeg transfera tehnologije između oblasti serijskih i trkačkih automobila, u istoriji BMW-a.

Svako ko je uključen u projekat, udahnuo je život motou „TechLab za BMWi“. Jedva čekam da vidim automobil po prvi put u trci, i to u BMW i Motorsport bojama, kada bude krenula peta sezona.“

BMW će učestvovati u drugom grupnom testu FE proizvođača na stazi Kalafat sledećeg vikenda, nakon što je propustio uvodne kolektivne vožnje u Monteblanku prošlog meseca.

Neočekivani kvar na iFE.18 tokom finalnih priprema za put u Španiju, doveo je do toga da se BMW odlučio da nastavi radove u fabrici u Minhenu. BMW će se pridružiti FE kao kompletan fabrički proizvođač, zajedno sa Andretti timom s kojim ima tehničku saradnju za sezonu 2018/2019.

Peta sezona Gen2 automobila će imati prvu javnu demonstraciju sledećeg meseca u Berlinu, i to sa F1 šampionom iz 2016., Nikom Rozbergom.

Jaguar otkrio boje koncepta za petu sezonu

Pred inauguralni „ePrix“ u Rimu, Jaguar je obelodanio boje koje će koristiti na I-TYPE 3 automobilu za sezonu 5.

Nelson Piquet Jr, šampion prve FE sezone, vozio je bolid na testovima u Monteblanku, konstatovavši da je Jaguar napravio „obećavajući, pouzdan start“ sa I-TYPE 3.

„Ipak, čeka nas da uradimo još mnogo unapređenja pre nego što započnemo trkanje krajem ove godine“, dodao je on.

 

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments