1. Home
  2. Prezentacije
  3. Potpuno novi Chevrolet Aveo debituje u Meksiku
Potpuno novi Chevrolet Aveo debituje u Meksiku
1

Potpuno novi Chevrolet Aveo debituje u Meksiku

241
1
Podelite sa prijateljima:

Chevrolet je izbacio prve slike i detalje nove generacije modela Aveo Sedan, koji se pridružuje hečbeku u Meksiku. Oba modela će na kraju biti lansirani u drugim južnoameričkim zemljama i Africi. Napravljen od strane zajedničkog preduzeća SAIC-GM-Wuling, Chevrolet Aveo iz 2024. takođe će krenuti u Kinu, verovatno sa logotipom Wulinga.

Sa istim licem kao i hečbek, potpuno nova limuzina Chevrolet Aveo je nešto duža i ima nova zadnja svetla koja na neki način podražavaju Audi A3. Spoljašnji dizajn je jednostavan i moderan u isto vreme, sa svežim linijama koje se protežu preko karoserije i lažnim izduvnim cevima pozadi. Postavljen je na male aluminijumske točkove prečnika 15 inča, sa dvotonskim izgledom, ima halogena prednja svetla i integrisane LED DRL, kao i rešetku koja meša hromirane i sjajne crne detalje.

Sedišta imaju dvobojni sivi izgled, a plastika je ovde dominantan materijal. Model je opremljen multimedijalnim sistemom od 8 inča sa ekranom osetljivim na dodir koji ima konekciju Bluetooth, radio AM/FM, audio sa četiri zvučnika, USB čitač za puštanje muzike i povezivanje sa pametnim telefonom preko Android Auto i Apple CarPlaya. Chevy takođe pominje automatsku klimu i preklapajuća zadnja sedišta.

Što se tiče bezbednosti, Chevrolet Aveo 2024 nema toliko stvari, ali je opremljen ABS-om, disk kočnicama, sistemom za praćenje pritiska u gumama, upozorenjem na sigurnosni pojas i šest vazdušnih jastuka. Kamera za vožnju unazad i senzori olakšavaju parkiranje. Snagu obezbeđuje atmosferski 1,5-litarski četvorocilindrični motor od 99 konjskih snaga. Ostvarujući obrtni moment od 142 Nm, povezan je sa šestostepenim manuelnim menjačem ili CVT-om, u zavisnosti od konfiguracije.

U Meksiku, potpuno novi Aveo hečbek će biti ponuđen u LS Manualu (samo za kupce flote), LT Manualu i LT Plusu, a dolazi sa ekskluzivnom bojom pod nazivom Hello Yellow. Sedan Aveo će se prodavati u potpuno istim razredima. Cene i svi detalji o tome biće objavljeni u dogledno vreme.

Uopšte se neće prodavati u SAD, gde Malibu ostaje najpristupačniji putnički automobil proizvođača automobila, po ceni od 25.000 dolara. Pridružuju mu se Camaro i C8 Corvette. Od sada, sve je u vezi sa krosoverima i SUV-ovima, počevši od dva Bolta, i Traxa, a završavajući sa Suburbanom.

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kratka verzija jos bi mogla da prodje ali duza je prava karikatura! Moja preporuka Sevroletu – zadrzi ih u Meksiku.