1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Sajt za upoređivanje veličina automobila na slikama
Sajt za upoređivanje veličina automobila na slikama
10

Sajt za upoređivanje veličina automobila na slikama

5.98K
10
Podelite sa prijateljima:

Vebsajt Carsized omogućava da se postave dva automobila po izboru da bi se vizuelizovala razlika u veličini koju predstavljaju.

Opisi i drugi tehnički listovi su svakako veoma korisni za poznavanje tačnih dimenzija automobila, ali ponekad može biti teško vizualizovati razlike koje ove brojke izazivaju od jednog modela do drugog. Koliko su kompakti narasli? Da li je SUV zaista mnogo viši? Ko ima najveći auto među komšijama? Carsized nudi alate za upoređivanje dimenzija automobila na slikama, suprotstavljanjem modela po izboru u parovima.

Upoređivač omogućava da se vozila pozicioniraju u profilu sa različitim trasama (centrirano, poređano spreda, poređano od pozadi, …), ali i da se vide jedno pored drugog napred ili pozadi. Razlika u dužini ili širini je stoga jasno vidljiva.

Treba imati na umu da je softver još uvek u razvoju; neki automobili se ne mogu posmatrati pod određenim uglovima a baza podataka, iako već obezbeđena sa puno informacija, zaslužuje još nekoliko klasika.

Razlike u veličini između automobila su generalno ograničene. S druge strane, rast automobila tokom generacija je očigledan. Mini ili Golf danas više nemaju mnogo veze sa svojim precima.

U pogledu veličine razlike između segmenata takođe mogu biti kolosalne jer neki SUV-ovi sada usvajaju XXL dimenzije u poređenju sa gradskim ili sportskim automobilima. Međutim, ovi univerzalni automobili na kraju nisu viši od predratnih automobila. Carsized tako pomaže da se razlikuju dimenzije od proporcija.

AutoRepublika

(5979)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dobra stranica … Još da imaju mjere unutra, bilo bi super. A tek da imaju lutku morona da mižemo gledati kako to izgleda, to bi se moglo i naplatiti … Ili još bolje, evo ideje za naše IT-jevce (možete da me častite kad napravite 😜), napraviti mogućnost da se napravi lutka spram dimenzija kako sebe izmjerite: Visina, dužina trupa, dužina nogu, ruku, težina, raspored težine (da li je bojler ili pločice 😉), broj cipela, širina dupeta itd… Tako sam nekad išao iz škole i pitao s vrata u prodavnici obuće: Imate li broj 46? Nemate? Doviđenja… Imate? Koje modele imate?…… Pročitaj više »

s mile

Kako je sve više i više on line komparatera, ovo je dobra ideja. Ukucaš podatke auta, svoje podatke / mere. I klikneš na compare….

pre toga licence agreement, da ti ne koriste lične podatke 😉

BB

Ma širina guzice i ne spada u lične podatke samo izgled lica 😜

moron

😀😀😀

Sasa

Jako glupa stranica. Nemaju 99% vozila.

Izmenjeno 1 godina pre od strane Sasa
s mile

cenim američka

s mile

http://www.automanijak.com

, fina web stranica, sa dobrom bazom, i dosta detalja. Veoma često je koristim

Matija

Interesantno! Mene uvek interesuju dimenzije vozila. U internetu mogu da nadjem tacne dimenzije (gotovo) svih automobila, raznih godista. Isprobacu i ovaj sajt. Odmah da kazem da je veoma tesko pronaci fotose automobila sa njihovim ortogonalnim projekcijama!

Shone
S mile

Automobile catalog. Je odlican