1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Peugeot e-308 stiže na tržište
Novi Peugeot e-308 stiže na tržište
9

Novi Peugeot e-308 stiže na tržište

207
9
Podelite sa prijateljima:

Peugeot pokreće potpunu elektrifikaciju kompaktnog segmenta. Marka sa znakom lava već ima dve hibridne plug-in verzije u novoj generaciji modela 308, a sada je došao red i na „električara“ da izađe na tržište.

Novi Peugeot e-308 i e-308 SW predstavljeni su sa istim sportskim i elegantnim dizajnom kao i verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i PHEV, naglašavajući veliku rešetku koja zauzima prednji deo, iako je dizajn zatvorenih usisnika vazduha na braniku različit u odnosu na ostale verzije.

Pored toga, 18-inčne aluminijumske felne su specifične za ovu verziju. Zadnji kraj je praktično nepromenjen u poređenju sa verzijama PHEV, osim odgovarajućeg amblema na vratima prtljažnika e-308.

Unutra, nema velikih razlika između novog Peugeota ​​e-308 i konvencionalnih verzija, osim informacija koje prikazuju dva velika digitalna ekrana koja zauzimaju kontrolnu tablu i centralnu konzolu, od kojih je poslednji ima 10 inča. Peugeot e-308 će imati kompletnu standardnu opremu zbog svog električnog statusa, povezanog sa nivoima „Allure“ i „GT“, sa sledećim elementima:

  • grejanje volana,
  • aplikacija MyPeugeot,
  • 18-inčne aluminijumske felne,
  • Faros Matrix LED svetla,
  • prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop & Go,
  • upozorenje o poprečnom saobraćaju pozadi,
  • praćenje objekata u slepoj tački (u radijusu do 75 metara).

Peugeot navodi da nijedan od ova dva modela ne izgubi unutrašnji prostor ili zapreminu u tovarnom prostoru, zahvaljujući platformi EMP2. Ovo je malo čudno jer je činjenica da verzija PHEV ima manju zapreminu prtljažnika od običnih verzija, stoga pretpostavljamo da je nivo prostora i prtljažnika ostao na nivou verzije PHEV.

Oba modela su opremljena prednjim elektromotorom maksimalne snage 156 konjskih snaga, napajanim baterijom neto kapaciteta 51 kWh, čiji hemijski sastav čine nikl, mangan i kobalt, i koja nudi maksimalni domet od 400 kilometara, i može se puniti na brzim punjaćima snage do 100 kW.

Navodi se da je e-308 potrebno samo 25 minuta da povrati 80% ukupnog kapaciteta baterije, ako se koristi najsnažniji punjač. Pored toga, e-308 ima birač režima vožnje – „ECO“, „NORMAL“, „SPORT“ i „BRAKE“. Prvenstveno služe za upravljanje potrošnjom energije, a poslednji je za kočenje bez kočnica i dopunjavanje baterije u toku vožnje.

Novi Peugeot e-308 će se naći u prodaji sredinom 2023. godine, tako da ima još nekoliko meseci da se detaljnije saznaju cene i karakteristike.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vauuu, kakav lav 😃
Neka im je sa srećom. Ima baš „putnu“ bateriju.
Nadam se da će Peki idući put na putovanje od 5.000 km da krene nekim ovakvim „ekološkim“ vozilom, pa da putuje i putuje …😃

Iznogud Časni

I ja mu to od srca želim😁😁😁😁😘

BB

Keli domet od 400 km pri maksimalno preporučenoj temperaturi od 19 stepeni?
Da li će policija da kažnjava ako se utvrdi da je vozač ili saputnik (dvozonska klima) prekoračio maksimalno dozvoljenu temperaturu? 🤣😂

J4ZZ3R

Meni bi 300km realan domet bio dovoljan u 95% slučajeva…. BG 270km, Sarajevo 300km, Budva 300km, Skoplje 300km… 300km daleko od svega 🙂

moron

On može da ima 300 km domet samo u idealnim okolnostima i to ako mu 100% napunjenu bateriju iscediš maltene do kraja. Jer, vidi šta piše za 2008 sa tom baterijom:

For ‘Highway’ figures a constant speed of 110 km/h is assumed. The actual range will depend on speed, style of driving, weather and route conditions.

Real Range between 175 – 370 km.

City – Cold Weather 250 km
Highway – Cold Weather 175 km
Combined – Cold Weather 210 km

BB

Ove puteve što je on nabrojao ne može da postigne velike brzine (osim dijelom prema BG), ostalo će da troši ispod prosjeka 😜. Sa elektro automobililima nam ne trebaju auto putevi 😂, znaš li koliko to košta. Ali problem nabavne cijene ostaje uvijek…

moron

Čak i uz poštovanje ograničenja brzine nema šanse da bi on sa tim EV-om stigao od BG do NP, jer mu je auto put BG-Čačak (Preljina ). Sem, naravno, da ostatak puta dodje auto stopom 😊😊😊

Iznogud Časni

Pa u kojoj si ti pripizdini 😁😁😘nego, kako ide prodaja pijeska Arapima?:-)))
Šta će tebi dildo? Svi se nešto pohasili kad su vidjeli onog iz vrelih guma da stavlja solarne ploče. Baj da vej, Jesil i ti stavio ploče od solar i što nisi?😁

Iznogud Časni

Sapatnik. Oce, naravno da oće, pljuc, temp mora da bude 18! U autu da ti bude toplije neg u kući? E ne more …😁😁😁