1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes će eliminisati karavane, CLS, AMG GT…
Mercedes će eliminisati karavane, CLS, AMG GT…
3

Mercedes će eliminisati karavane, CLS, AMG GT…

2.20K
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon ukidanja SLC-a, kupea i kabrioleta S Klase, Mercedes očigledno želi da dodatno pojednostavi svoju izuzetno složenu liniju u narednim godinama. Poznata je činjenica da će smanjiti broj kompaktnih automobila sa sedam na samo četiri, ali neka od većih vozila su takođe u opasnosti.

Car and Driver (C&D) citiraju izvore iz proizvođača automobila koji tvrde da trokraka zvezda planira da revidira svoj portfolio.

Kao što je ranije objavljeno, Kupe i kabriolet verzija C klase zajedno sa E klasom istih karoserijskih oblika će se pretvoriti u par modela CLE. CLS će isto biti ukinut sledeće godine. Pored toga, AMG GT Coupe sa 4 vrata ne zaostaje mnogo, a C&D izveštava da će Mercedes izbaciti konkurenta BMW-u M8 Gran Coupe do sredine decenije.

Kolege iz C&D su čule i glasine da su dani karavana odbrojani i čini se da u njima ima istine. U ovom trenutku ništa nije zvanično, ali E klasa T Modell, koji će biti lansiran 2024. godine, šokantno će biti poslednji te vrste. Mercedes će navodno prestati sa prodajom karavana oko 2030. godine, što bi značilo da su C klasi T Modellu i CLA Shooting Brake-u takođe dani odbrojani. Veruje se da će ovaj drugi dobiti model sledeće generacije, a ona će na kraju ove decenije ostati bez naslednika.

Mercedes namerava da lansira sledeću generaciju modela GLC i GLE Coupe, ali se veruje da su oni poslednji. Ukupno, C&D je čuo od „top menadžera“ da će od 33 trenutno dostupnih verzija karoserija, samo 14 preživeti. Nejasno je šta tačno „stilovi karoserije“ znače u ovom kontekstu, ali to sigurno izgleda kao prava „seča knezova“.

Dok bi neki od ovih modela Benza mogli da završe kao ptica dodo, entuzijasti se mogu utešiti saznanjem da je još AMG na putu. Mercedes takođe želi da ojača Maybachov portfolio i možda čak napravi i otmeni minivan V klase. Prema istom izveštaju, novi dodaci asortimanu mogli bi da uključuju pikap G klase sa duplom kabinom, oživljavanje legendarnog 300 SL Gullwinga i na SL-u baziran „racy speedster“.

AutoRepublika

(2201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mečka zaista trenutno ima previše karoserijskih formi. Baš puno.
Pa, u njeno zlatno doba (kada je zaista bila „klasa“ za sebe i „pojam vozila“ ), Mečka nije imala ni blizu ovih 14 vrsta formi na koje će navodno „spasti“ do kraja ove decenije.
Od svega toga, mogu da žalim samo za (klasičnim) karavanima ( C i E klasom u karavan izvedbi ), ali, eto, potrajaće oni do kraja ove decenije.

Matija

Vec odavno mi je poznato da Mercedes ima unutrasnji problem separatnog razvoja klasa: modeli C, E i S klase razvijaju se sasvim odvojeno?! Kod BMWa, na primer, razvoj se odvija u velikoj grupi u kojoj svi koriste sve komponente koje im trebaju. To je razlog zasto BMW ne najavljuje smanjenje broja modela. Sa pametnom strategijom platformi i komponenti moguce je i pozeljno ici u sirinu sa brojem modela. Pored nerazradjene strategije platformi, Mercedes ima jos jedan problem – suvlasnika Li Sufua, koji je investirao u Mercedes sa zeljom da ostvari sto veci profit. Jedan od faktora ove strategije jeste i… Pročitaj više »

BB

A kako onda Mercedesi različitih klasa liče toliko jedan na drugi? I sam si rekao da si u njihovom salonu tako komentarisao ida su se švabe zgledale… 😉