1. Home
  2. Vesti
  3. U želji da opčini drugare upropastio novi sportski automobil (VIDEO)
U želji da opčini drugare upropastio novi sportski automobil (VIDEO)

U želji da opčini drugare upropastio novi sportski automobil (VIDEO)

576
1
Podelite sa prijateljima:

Moćan agregat, pogon na zadnje točkove i mlad vozač pun potrebe da udahne „život“ punim plućima, deluju kao savršen recept za nesreću. Upravo se „srećna“ nesreća i dogodila, jer je samo tri dana nakon preuzimanja novog kupea Forda Mustanga GT, čovek potpuno uništio čuveni američki „muscle car“, ali je zato sam prošao bez ikakvih posledica, to jest povreda.

Na drumu pored reke, ili možda bolje reći kraj lokalnog potoka, mladić je u kontinuitetu provocirao zadnji kraj Mustanga, navodeći ga na otklizavanje. Posle nekoliko efektnih i kontrolisanih driftova, usledio je i jedan nekontrolisani. Kobni manevar je završen u pomenutom potočiću nadomak Kranbuka u Kanadi, početkom ove nedelje.

Zeleni Mustang je egzibiciju tako okončao spreman za otpad, odnosno poklekao je pred naletima testosterona svog „napaljenog“ vlasnika. Prednji kraj automobila je uništen, V8 motor se našao u vodi, dok je i elektronika postradala, sudeći po snimku koji je pred nama. Svi su izgledi da će osiguravajuća kuća proceniti totalnu štetu na vozilu, iako je prevalilo, praktično samo par kilometera.

„Ako je želeo da okupa automobil, pa mogao je jednostavno da ga otera u perionicu,“ komentarisao je jedan šaljivdžija na globalnoj mreži. Drugi je iskazao malo različit smisao za humor, pa je napisao na račun nesretnika: „Ma impresionirao je drugare. To 100%.“

Gepostet von Dakota Dayman am Montag, 18. Mai 2020

Inače, Ford Mustang GT jeste prilično sirov sportski automobil i kao takav, svakako nije baš najpodesniji „školski avion“. V8 motor razvija 460 konjskih snaga uz 570 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Pogonska osovina se nalazi iza vozača.

Mustang GT je dug 4.783 milimetara, širok je 1.915 mm, dok je visina na nivou od 1.382 milimetara. Težina američkog kultnog kupea iznosi približno 1,7 tona.

Mustang GT kupe ubrzava od 0 do 100 km/h za ne tako bajnih 6 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 250 km/h.

AutoRepublika

(576)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Najčešći ishod brzog starta Mustangom. Livada i potok.
Pun je YT takvih likova.