1. Home
  2. Vesti
  3. Ceo mesec bio bez opoziva, sada 6 modela mora nazad u servis
Ceo mesec bio bez opoziva, sada 6 modela mora nazad u servis
4

Ceo mesec bio bez opoziva, sada 6 modela mora nazad u servis

450
4
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz, kao šampion za 2021. godinu po broju kampanja koje podrazumevaju poziv vlasnicima na korektivnu intervenciju na vozilu u servisnim centrima, pokrenuo je novu akciju u kojoj će vlasnici šest (relativno) novih modela kupljenih u Ruskoj Federaciji, morati na prepravke kod mehaničara. Srećom, izuzev izgubljenog vremena (koje proizvođač revnosno zaračunava kupcu kada fakturiše vozilo, pa čak i za portira), intervencija je besplatna za vlasnike vozila.

Pored „odsustva troška“ izazvanog greškom nemačkog proizvođača, još je jedan relaksirajući momenat u vezi s ovom kampanjom, a on se tiče toga da je samo malo više od 11,5 hiljada vozila pogođeno.

Kako rekosmo, s problemom se suočilo šest švapskih modela iz segmenta krosovera i putničkih automobila. Svi oni su proizvedeni u intervalu od 2018. do 2021. godine. Što bi se reklo, novi su!

Među 11.673 vozila s greškom, nalaze se sledeći modeli: kupe CLS, sedani S i E Klase,i krosoveri s oznakom GLC, GLE i GLS. Sva ta vozila mori identična muka u sistemu za hlađenje motora, a tiče se curenja između rashladnog i vakuumskog kruga.

Kako to već obično biva u ovakvim situacijama koje je nemačka marka dobrano provežbala u zadnje vreme, vlasnici će dobiti obaveštenje od proizvođača da se obrate najbližem kompleksu s oznakom Mercedes-Benz Service Center, gde će stručnjaci osvežiti softver koji upravlja radom pumpe za vodu i promeniti električni preklopni ventil.

Poslednji opoziv Mercedesa u Rusiji je zabeležen još u januaru, odnosno pre tačno mesec dana kada je nemački ponos s oznakom S Klase morao u servis zbog softverske greške na delu programa koji reguliše rad vazdušnog jastuka koji čuva glavu „kopilota“.

AutoRepublika

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Mercedesovi servisi kao umjetničke galerije, dođite da vidite to savršenstvo od diagnostičke opreme i alata, i naravno softvera.

Hercegovac

Isto bih volio da sto manje posjecujem te „umjetnicke galerije“……poslednjih godina kod Mercedesa sve umjetnici od mehanicara, a galerije im pune :).

Laki

Možda i ove godine budu „šampioni“ u ovoj disciplini?

moron

Neki će reći: „E, to je prava briga o kupcu …“
Drugi: „Eto ti ga kvalitet mečke. Dno …“

Samo će kupci čupati svoju kosu …