1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je anticipacija nove Toyote Tacome
Ovo je anticipacija nove Toyote Tacome
0

Ovo je anticipacija nove Toyote Tacome

127
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogo puta smo pisali o uspesima Toyote u Sjedinjenim Američkim Državama i načinu na koji je pokorila većinu kategorija putničkih automobila. Istovremeno, u klasi velikih pikap kamioneta nikada nisu imali mnogo uspeha sa modelom Tundra, i njegova prodaja je uglavnom po sedam do osam puta manja nego ona registrovana od strane Forda F Serije, Chevroleta Silveradoa, Rama Pickupa i ostalih američkih modela.

Ali japanski gigant zapravo ima jedan veoma uspešan kamionet. Zove se Tacoma i pripada takozvanoj „mid-size“ kategoriji, odnosno onoj pozicioniranoj ispod spomenutih većih pikapa.

Toyota je protekle godine isporučila 215.853 primerka ili više nego Chevrolet Colorado, Ford Ranger, Nissan Frontier, GMC Canyon i bilo koji drugi rival. Međutim, Tacoma takođe pokazuje godine i takva cifra je najmanja u poslednjih šest godina. Toyota je poslednji put predstavila novu generaciju još 2016. godine, a naslednike će lansirati na proleće. Sada imamo i generalnu ideju kako će izgledati zahvaljujući kolegama sa sajta Motor Trend.

Japanski proizvođač vozila planira da se reši dosadašnjih atmosferskih benzinaca sa četiri i šest cilindara i da ih zameni modernijim turbobenzincima. Ponuda bi trebalo da startuje sa 2,4-litarskim motorom iz modela Lexus NX350, gde razvija 275 konjskih snaga, dok se spominje i 3,4-litarski turbobenzinac iz Tundre. Tamo razvija 389 „grla“, ali ova brojka se čini prevolikom za kategoriju, pa sumnjamo da će Toyota otići toliko daleko.

Izbor menjača bi bio šestostepeni manuelni i desetostepeni automatski. Kasnije će da usledi i hibrid, ali za sada nema pretpostavki kakvu konfiguraciju će koristiti.

Ono što nam je ovaj put bilo najbitnije je njegov dizajn. I tu nema mnogo iznenađenja pošto Tacoma izgleda baš kao umanjena Tundra, a oba modela je inspirisao koncept Truck EV pre nekoliko godina. Trebalo bi da se nudi u konfiguracijama sa dvoje i četvoro vrata i nema sumnje da izgleda moderno. S druge strane, retko ko će kupiti Toyotu zbog stila, pa mnogi mediji nagoveštavaju da uopšte nije bitno kako Tacoma izgleda.

Uživa u toliko velikom imidžu među kupcima, i pored velikih skandala na temu korozije što je bilo aktuelno početkom 21. veka, da su Japanci mogli da nastave da nude prethodnika još dugo godina bez da prodaja bude oštećena.

Bilo kako bilo, detalje na račun stila i mehanike ćemo saznati za nekoliko meseci dok će nova Tacoma početi pristizati u izložbeno-prodajne salone do kraja godine.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments