1. Home
  2. Vesti
  3. Otkriveni neposredni planovi Alfe Romea
Otkriveni neposredni planovi Alfe Romea
9

Otkriveni neposredni planovi Alfe Romea

436
9
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo je u svom muzeju održala konferenciju za štampu na kojoj je šef brenda Žan Filip Imparato govorio o planovima za dalji razvoj. Sledeći novi proizvod biće kompaktni krosover Alfa Romeo Milano – njegova premijera će se održati 10. aprila. Milano (lepše ime nisu mogli da nađu) će biti prvi masovno proizveden električni automobil marke, iako su u gami planirane i benzinske i hibridne varijante.

Ko je upućeniji može lako da pretpostavi da će krosover da bude zasnovan na platformi STLA Small koncerna Stellantis, koja se ranije zvala CMP/eCMP, odnosno Milano će postati najbliži rođak modela Peugeot 2008, Opel Mokka i Jeep Avenger.

Godine 2025. trebalo bi da se pojavi druga generacija krosovera Alfa Romeo Stelvio, koji će preći na STLA Large (dalja evolucija trenutne arhitekture Giorgio). Omogućava da se kreiraju i verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem kao i električne, kao što je najnoviji Dodge Charger već pokazao. Naravno, neće proći bez raznih hibridnih verzija.

Nova generacija limuzine Alfa Romeo Giulia, koja bi trebalo da se pojavi 2026. godine, imaće istu tehničku komponentu. Njen dizajn je pripreman poslednje dve godine, a sada je konačno finalizovan. Prema rečima Imparata, pojava nadolazeće „Julije“ biće „bomba“ i svi u društvu su već zaljubljeni u nju. Takođe je najavljeno da će Giulia i Stelvio zadržati proizvodno mesto: oba modela se sada proizvode u fabrici u Kasinu, u Italiji.

Giulia bi trebalo da bude poslednji model Alfe Romea sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, a kompanija ima za cilj da razvija samo električna vozila od 2027. godine. Međutim, kao i kod ostatka Stellantisa, ovi planovi bi mogli biti revidirani za tri godine. U međuvremenu, Italijani tradicionalno vole da filozofiraju – na primer, na temu električnog kupea/roudstera Alfa Romeo Duetto.

Na kraju krajeva, Žan Filip Imparato veruje da je Alfa Romeo jedini brend u čijoj modelskoj ponudi automobili za 30 hiljada i 2 miliona evra izgledaju prikladno. Stoga bi budući kompaktni sportski automobil mogao biti napravljen na bazi automobila C segmenta koji se masovno proizvodi.

U međuvremenu, Alfa Romeo pokazuje zavidan rast prodaje: plus od 30% prošle godine, zahvaljujući krosoveru Tonale. S obzirom na brz tempo ažuriranja asortimana modela u naredne tri godine, legendarni italijanski brend konačno ima šansu da čvrsto stane na noge.

AutoRepublika

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Jos jedan crossover kod Alfe?! Sta radi taj Francuz?! Zasto Alfom ne rukovode Italijani? Zasto Giulia ne bi mogla da radi na vodonik? Žan Filip Imparato bice jos jedan menadzer u istoriji Alfe koji je ucinio sve da je sahrani. Samo, zilava je Alfa, prezivece i njega! 🙂

S mile

Crossover, jer su u trendu…
Vodonik… Sa kojom infrastrukturom. Nit proizvodnje, nit distribucije.
Ma koliko mi se ne svidja ono sto rade, drugacije ne moze..

Matija

Znamo da su Crossoveri u trendu – zato sto nema interesantnih limuzina!
Vodonik ubrzano napreduje. Dve velike grane privrede interesuju se za vodonik: visokoenergetska industrija (metalurgija, cement, staklo, itd.) i saobracaj.

S mile

Znam da si upuceniji.

Ali, zasto se visokoenergetske kompanije intetesuju za nesto sto se ne proizvodi cak ni za niskoenergetske zahteve. Vodonik je u povoju proizvodnje… Daleko je sunce…

Matija

Pa, jednom mora da se pocne. 🙂

Na najvisem drzavnom nivou sklopljeni su sporazumi i ugovori sa vise drzava u ekvatorijalnom pojasu o zajednickoj gradnji postrojenja za proizvodnju vodonika iz vode. Vodonik ce se prevoziti tankerima za EU.

Interno u Nemackoj su na najvisem politickom nivou vec donete odluke o pomoci drzave industriji za prelazni period sa fosilnih goriva na vodonik. Interesantno je sledece: ova pomoc nije nepovratna vec su firme koje uzimaju sredstva iz ovog fonda obavezne da tu pomoc u celosti vrate!

s mile

ne cveta cveće ni u naše preduzeće….

Rikošet

Ovaj Imparato me neodoljivo podsjeća na određenu ličnost kod koje je sve u superlativima dok je stvarnost dijametralno suprotna.

Što je najgore malo, malo nešto izjavljuje, a u praksi preoblači 2008 i vjerovatno pokušava u tu kvazi Alfu da uglavi 1.2 troklipaša s tim nekim hibridnim pomagalima koja treba da umanje njegovu sakatost…

Ko voli Alfu neka kupuje ovo što se još prodaje od Stelvia i Giulie, a ovo što Stellantis pravi je bogu plakati…

Matija

U kom pravcu Alfa ide govori sledeci detalj.

Na pocetku svoje vladavine u Alfi, Žan Filip Imparato je izjavio sledece: „sportski imidz je veliko opterecenje za Alfu. Trebalo bi je sto pre osloboditi tog tereta!“ Ovo objasnjava njegovu strategiju razvoja programa Alfe – SUV, SUV, SUV! Giulia mu je ocigledno trn u oku!

Svaki normalan menadzer bi bio Bogu zahvalan da firma kojom rukovodi ima sportski imidz! Na zalost, normalnih menadzera je vrlo malo!

Yrraf

Jbg. i meni je Đulija najlepša limuzina na tržištu, ali oni koji kupuju automobile te klase ne misle tako i zato menadžmentu Alfe ne ostaje ništa drugo nego da prave sakate presvučene male gradske Pežoe sa velikim točkovima, debili to kupuju i voljni su da spale oko 30000€ za ta sranja. Nije menadžment lud, nego samo sluša tržište. I Cupra ima sportski imidž pa najbolje valja prepakovane VW SUV-ove, da ne pominjemo koji je najprodavaniji model Lamborginija u istoriji. Jeste tužno što je tako, ali tako je.